Matsäck till barnbarnen?

MAT & DRYCK

Hej!

Har bjudit alla mina barnbarn till Göteborg på Disney on ice. Problemet är att vi måste äta lunch på vägen och inte vill gå på McDonalds, utan ta med något att äta utomhus på en rastplats. Spännande tycker ungarna!

Barnen är mellan 4 och 8 år, och sällskapet består av 7 personer. Vi planerar att ha varm dryck med oss. Tacksam för förslag!

Vänligen

Birgitta

Hej Birgitta!

Om ni har varm dryck så kanske ni står med mackor utan att huttra bort under matrasten. I så fall föreslår jag att ni tar med lite olika pålägg så att det blir som en buffé och alla kan välja sin favorit. Dessutom håller sig brödet fräschare om ni gör mackorna på plats.

Har ni flera termosar kan ni ju ta med varm soppa i några av dem. Mina juniorer brukade gilla tomatsoppa med pasta. Man kan klämma i pyttesmå köttbullar också. Stötta med gott bröd och bullar eller kaka till fikat.

Om ni inte pausar alltför lång tid efter avfärd så går det ju att med varm mat i en kylväska som får åka inne i kupén. Kycklingklubbor och potatissallad är lätt att äta i det fria och smakar bra även om de har hunnit bli lite ljumma.

Trevlig resa,

Jon Hansson