Enkel mat till intressant man?

MAT & DRYCK

Jag har aldrig varit duktig på att laga mat. Kan du hjälpa mig med något enkelt men gott av kyckling eller kassler eller fläskfile?

Jag ska träffa en man som jag är lite små förtjust i så då vill man ju åxå vara duktig om du förstår vad jag menar...

Kram Sussie

Hej Sussie!

Det är min högst privata åsikt men kassler känns inte väldigt romantiskt. Föreslår att du satsar på kycklingklubbor i stället.

Gör en marinad på cirka 4 msk soja, 4 msk sweet chili-sås och 1 msk riven färsk ingefära. Smaka på marinaden. Det kanske behövs mer salt eller chili-sås.

Lägg 6 kycklingben (nedre delen på kycklingklubban eller dela 3 klubbor i leden så att du får 6 bitar) i dubbla plastpåsar tillsammans med marinaden och låt stå minst 30 minuter.

Sedan steker du klubborna i en ugnssäker form i 175 graders ugn i 35 minuter. Dra upp värmen till 250 grader sista minuterna så att klubborna får fin färg.

Servera couscous till. Det står på paketet hur du ska göra. Det är busenkelt.

Hacka rejält med persilja och något annat kryddgrönt som mynta, gräslök eller basilika och och vänd ner i couscousen när den är färdig. Några delad körsbärstomater, en liten näve russin och lite flagad mandel kan också få vara med.

Gör en sås på 2 dl matlagningsyoghurt och en nästan lika stor hög riven och urkramad gurka och (om du vill) lite pressad vitlök. Smaka av med salt.

Lycka till med både maten och förtjusningen,

Jon Hansson