Vilken olja ska jag välja?

MAT & DRYCK

Hej Jon

Pga litet hushåll och svag ekonomi kan jag inte köpa flera sorters matoljor. Recepten varierar ofta mellan Olivolja, Rapsolja, Solrosolja m.fl. Vilken rekommenderar du om jag bara väljer 1 typ som kan passa bäst framför allt till att steka i?

Känns som om jag alltid har fel typ hemma.

Tack på förhand!

/Mia

Hej Mia!

Jag skulle satsa på en kallpressad rapsolja – även om den är lite dyrare än vanlig rapsolja. Den går utmärkt att steka i och har dessutom en trevlig, nötig smak som är god i dressingar.

Olivolja har god smak men förstörs om du hettar upp den ordentligt vid stekning.

Solrosolja, jordnötsolja och andra ”matoljor” är billiga och bra att steka eller fritera i men är i stort sett smaklösa.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM