Meny till stående middag?

MAT & DRYCK

Hej Jon

Jag har idé-torka om hur jag ska ordna en stående tre rätters middag på min 40årsdag, för att gästerna ska kunna gå runt och mingla samtidigt som det ska vara lite stil på middagen. Förrätten blir allt ifrån kanapéer till sushi som gästerna får ta efter behag men till huvudrätten vet jag ej vad jag ska göra. Har du några förslag? Det blir mellan 30 – 60 gäster i åldern barn till far- och morföräldrar.

Mvh Thomas Pålsson

Grattis Thomas!

Eftersom det är gående bord blir det ju svårt med varm mat.

Du skulle kunna göra en sallad på saffranskokt bulgur eller couscous – och kanske en mindre mängd pastasallad om barnen är av det petigare slaget.

Skoja till salladen med vego som kikärtor, sockerärtor, sparris, körsbärstomater, stora vita bönor, soltorkade tomater, inlagda kronärtsskockor, oliver. Frukt är också gott att ha i (men ta det lite sparsamt) – till exempel granatäppelkärnor, skivad apelsin och aprikoser.

Toppa med rostade pinjenötter, pistagenötter eller valnötter. Ställ fram olika dressingar att skeda över – vinaigrette, chilimajonnäs, gräddfil med senap och örter. Och så serverar du skivade charkuterier som lufttorkad skinka, pastrami och salami till. Ost, gott bröd och en dessert så är du hemma.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson