Vad bjuder man 100 pers på?

MAT & DRYCK

Nu blir gubben "gammal" -50- och vi ska ha ett stort bondkalas. Ordna maten själv till kanske 100 pers. Det ser jag mer som en utmaning än ett problem. Men jag kanske måste skrota iden om en buffé? Brist på varmhållning m m i lokalen. Men vad ska jag då bjuda på?

Vore väldigt glad för tips. Kanske en GOD gryta, med diverse gott så den blir lite piffig? Som går laga innan och frysa in? Vore ju kul med lite extra gott bredvid.

Hjälp snälla.

Mvh Kerstin Persson

Hej Kerstin!

Om det är svårt med varmhållningen så verkar väl buffé snarare som en bra idé.

Servera kallskuret som rostbiff, tjälknöl eller olika charkuterier med någon eller några matiga sallader som potatissallad eller couscoussallad med olika grönsaker och ett par dressingar i separata byttor. Ostar och tårtor till dessert.

Gravad, varmrökt, kallrökt, inkokt eller rimmad lax passar också bra att servera kall i sällskap med någon sallad och till exempel en löjromssås.

Gryta är ju varmt och gott och håller värmen i stora mängder men är svårt att få så värst snyggt.

Fiskgryta/soppa kan i och för sig vara trevligt med tillbehör som krutonger, vitlöksmajonnäs, räkor och hackade örter att strö i.

Men, som skrivet, jag skulle satsa på en buffé.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson

PS. Vadå, gammal? 50 är väl ingen ålder? Då är vi yngre män som allra bäst!

ARTIKELN HANDLAR OM