Kan jag använda märgpipa i min köttgryta?

MAT & DRYCK

Hej!

Ska göra en gryta med strimmlat nötkött. Kan jag använda märgpipa som jag har i frysen, fastän det står lövbiff i receptet?

Kan jag strimmla det och låta det puttra ett tag innan jag gör "själva" grytan? Jag vet att lövbiff är mycket mörare. Tänkte vara snål och använda det jag har i frysen!!

Tacksam för svar

INGER.

Hej INGER!

Du bör nog låta märgpipeköttet koka minst en timme annars blir det nog segt.

Det enklaste är väl att låta hela grytan sjuda den tiden – om det inte ingår andra ömtåliga ingredienser som kokar sönder. Exempelvis rotfrukter, lök, potatis och svamp kan vara med hela resan.

Grönsaker och bönor som blir för mosiga kan du lägga i efter ett tag.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM