Ugnspannkaka med jordgubbar och glass

MAT & DRYCK

Blir 1 form

3 dl mjöl

8 dl standardmjölk

4 ägg

1 tsk bakpulver

1/2 salt

2 nypor strösocker

50 g smör

Till servering:

2 liter jordgubbar

Florsocker

Vaniljglass

1. Sätt ugnen på 200 °C

2. Vispa ihop mjöl och mjölk. Undvik att det blir klumpar genom att ta i lite mjölk i taget.

3. Vispa i äggen, bakpulvret, salt och socker. Häll smeten i en generöst smörad form och sätt in i ugnen ca 35 minuter.

4. Direkt när den är färdig pudra över florsocker, fördela jordgubbarna och avsluta med att pudra över ytterligare lite florsocker.

Servera med vaniljglass.

FAKTA

Inköpslistan till din mobil

Skicka TINA 51 till nummer 72600 så får du inköpslistan till din mobil.

Kostar 5 kr + vanlig sms-avgift.

ARTIKELN HANDLAR OM