Cornflakespanerad pilgrimsmussla med smörad gurka

MAT & DRYCK

4 personer

Det här behöver du:

12 pilgrimsmusslor

3 dl krossade osötade cornflakes

2 lättvispade äggvitor

Neutral olja till fritering (solros-, majs- eller rapsolja)

Smörad gurka:

1 hel skalad urkärnad gurka

1,5 msk småkapris

0,5 dl finskuren persilja

2 msk smör

1 msk vit balsamvinäger

2 finskurna sommarlökar

Salt

Svartpeppar

Så här gör du:

1. Sätt en panna på spisen och täck botten med 1 cm matolja

2. Salta och peppra pilgrimsmusslorna, vänd dem i äggvita och därefter i cornflakes. Se till att de blir ordentligt täckta runt om.

3. Fritera musslorna 0,5 - 1 minut på varje sida. Lägg upp på papper.

4. Smält smöret i en kastrull och häll i balsamvinägern.

5. Skär de skalade och urkärnade gurkhalvorna på sniskan och blanda ner i smörblandningen. Smaksätt med kapris, persilja och smaka slutligen av med salt och peppar.

6. Lägg upp på tallrikar. Gurkan först och musslorna på toppen.

FAKTA

Inköpslistan till din mobil

Skicka TINA 53 till nummer 72600 så får du inköpslistan till din mobil.

Kostar 5 kr + vanlig sms-avgift.

ARTIKELN HANDLAR OM