Kändiskrögare uppmanar branschen till protest

Av: 

Amanda Hällsten

TT

Coronapandemin

Beskedet om att regeringen förlänger förbudet mot servering av alkohol efter klockan 20 till den 24 januari togs emot med besvikelse inom restaurangbranschen.

Nu uppmanar stjärnkrögare PG Nilsson – grundare av krogkoncernen Svenska Brasserier som står bakom till exempel Riche, Teatergrillen och Taverna Brillo – till protest.

I ett inlägg på Facebook uppmanar han alla som jobbar inom restaurangbranschen, såväl personal som krogägare, till att varje dag klockan 15 stå och skramla med grytor och kastruller utanför sina restauranger.

"Vi gör det i en minut, varken mer eller mindre, och vi fortsätter att göra det tills finansministern ser till att vi får alla de stöd som utlovats", skriver han i inlägget.

PG Nilsson, grundare av krogkoncernen Svenska Brasserier, uppmanar till en branschövergripande protest. Arkivbild.

”Det är en total katastrof”

Kocken och restaurangägaren till Lilla Ego i Stockholm, Tom Sjöstedt, har också reagerat starkt på beskedet om förlängt alkoholstopp.

– Det är ju med väldigt kort varsel och det drabbar hela Sveriges restaurangnäring, leverantörer och alla samarbetspartners också. Det är en total katastrof.

Restaurangägaren Tom Sjöstedt

Han säger att många restaurangägare och krögare in i det sista hade hoppats på andra besked från regeringen.

– Det är det man haft i sikte, det som varit den lilla livsgnistan. Vi har schemalagt och köpt in råvaror och tagit emot bokningar utifrån att stoppet efter klockan 20 skulle löpa ut imorgon. Det krävs en dialog med regeringen, vi måste få veta vad som händer för att planera, säger han.

”Man sitter här med hög puls”

Tom Sjöstedt säger att han och många kollegor försökt anpassa sig så gott de kan och han önskar att regeringen kan lämna besked med större

– Jag vet inte hur länge till man orkar gå back. Vi måste få besked tidigare. Nu har de förlängt förbudet med lite mer än vecka och nu sitter man här med hög puls, man har ont i magen. När kommer nästa besked, kommer det också två dagar innan?

ANNONS EXTERN LÄNK

Tror du att du haft Covid-19? Beställ antikroppstest enkelt här.

Werlabs

Publisert:

Aftonbladet

/

Min ekonomi

/

Coronapandemin

LÄS VIDARE

Här är pengarna som du har rätt till när du jobbar hemifrån

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Coronaviruset

Hotell & restaurang