Här är årets julklapp

Av: 

Linus Lindgren

Årets julklapp

Stormköket är årets julklapp 2020.

Utnämningen från HUI Research är gjord med tanke på hur våra liv förändrats sedan coronapandemin drabbade oss.

– 2020 har ju verkligen varit ett år då vi har förändrat våra beteenden i hur vi träffas och vi har vistats alltmer ute i naturen för att kunna träffa våra nära och kära, Sophie Nilsonne, analytiker vid HUI.

Svensk handels HUI Research presenterade under morgonen vilken årets julkapp 2020 är. Det blev varken munskydd eller spelkonsol i år – utan det blev stormköket.

HUI motiverar julklappen genom att skriva att utomhustrenden har accelererat och besöken på vandringsleder och fjälltoppar har slagit nya rekord.

”Semestern blev till svemester och restaurangmåltider med vin ersattes med stormköksmiddag och termoskaffe. 2020 var året då svenskarna återupptäckte den svenska naturen och stormköket representerar därför den, på många sätt märkliga, tid vi lever i.” skriver de i ett pressmeddelande.

– 2020 har ju verkligen varit ett år då vi har förändrat våra beteenden i hur vi träffas och vi har vistats alltmer ute i naturen för att kunna träffa våra nära och kära, säger Sophie Nilsonne, analytiker vid HUI som utsett årets julklapp varje år sedan 1988, till TT.

Det finns flera kriterier som årets julkapp ska möta. Det ska bland annat vara en nyhet eller något som har fått ett nyväckt intresse under det gångna året. Det ska också representera den tid vi lever i. I år är det den ökade friluftstrenden som HUI försökt tagit fasta på.

– Vi har en stark kultur av att träffas över måltider och den kvarstår ju även i en osäker tid av pandemi. Vi har fått hitta nya sätt att träffas över en fika eller middag, säger Sophie Nilsonne till TT.

Förra årets julklapp var mobillådan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter och få lägre ränta med Advisa.

Advisa

Årets julklapp 2020.
Publisert:

LÄS VIDARE

Lista: Bolagens bonusfester efter coronastöd

ÄMNEN I ARTIKELN

Årets julklapp

HUI Research

Julklappsguide