Här är årets julklapp

Stormköket är årets julklapp 2020.

Utnämningen från HUI Research är gjord med tanke på hur våra liv förändrats sedan coronapandemin drabbade oss.

– 2020 har ju verkligen varit ett år då vi har förändrat våra beteenden i hur vi träffas och vi har vistats alltmer ute i naturen för att kunna träffa våra nära och kära, Sophie Nilsonne, analytiker vid HUI.

Svensk handels HUI Research presenterade under morgonen vilken årets julkapp 2020 är. Det blev varken munskydd eller spelkonsol i år – utan det blev stormköket.

HUI motiverar julklappen genom att skriva att utomhustrenden har accelererat och besöken på vandringsleder och fjälltoppar har slagit nya rekord.

”Semestern blev till svemester och restaurangmåltider med vin ersattes med stormköksmiddag och termoskaffe. 2020 var året då svenskarna återupptäckte den svenska naturen och stormköket representerar därför den, på många sätt märkliga, tid vi lever i.” skriver de i ett pressmeddelande.

– 2020 har ju verkligen varit ett år då vi har förändrat våra beteenden i hur vi träffas och vi har vistats alltmer ute i naturen för att kunna träffa våra nära och kära, säger Sophie Nilsonne, analytiker vid HUI som utsett årets julklapp varje år sedan 1988, till TT.

Det finns flera kriterier som årets julkapp ska möta. Det ska bland annat vara en nyhet eller något som har fått ett nyväckt intresse under det gångna året. Det ska också representera den tid vi lever i. I år är det den ökade friluftstrenden som HUI försökt tagit fasta på.

– Vi har en stark kultur av att träffas över måltider och den kvarstår ju även i en osäker tid av pandemi. Vi har fått hitta nya sätt att träffas över en fika eller middag, säger Sophie Nilsonne till TT.

Förra årets julklapp var mobillådan.

Stormköket är årets julklapp! Kommer du att köpa ett till någon i jul?

Och vad tycker du om valet, är det en kanonbra julklapp? Eller borde det ha varit något annat? Vad tycker du?

Skicka inlägg
 • Matilda Andersson

  Tack för alla inlägg, nu stänger vi chatten! God jul, lite i förskott.

 • Kära vänner. Ett stormkök är intebara användbart på hajk. Vi som bor i områden där det då och då blir strömavbrott skulle ha god nytta av ett sådant kök.Och skulle Sverige få problem med strömleveranseni samband med naturkatastrof eller annat elände så ja då förstår ni. Det är en bra och användbar julklapp som räcker året om:)

  Elsa R
 • Sjukt bra present! Vi har flera stycken i familjen då den är större skalan.

  Vi har även fått använda dem när det är längre strömavbrott. Bra att ha hemma. Tar inte gigantiskt mycket xtra plats och är enkel att lära sig.

  Erika Girhammar
 • Tycker att det var genomtänkt med tanke på.. vi borde dessutom alla ut mer i naturen, det tror jag huvuddelen av befolkningen mått mycket bättre av.

  Vi sitter mer, mer teknik och allt bara rusar snabbare och mer stressade blirvi. Så back to basic. Tycker mycket mer om detta årets julklapp än ex mobillådan.

  Sen om man får önska...och det får man för det är ju jul snart.. så önskar jag att alla tänker sig för..Beställ hem julklappar i år om ni ska köpa något till era nära o kära, spring INTE ut i ngn julhandel!!! Vi måste få stopp på den här skiten nu. Var rädda om er och om varandra❤️

  Maria
 • Vi använder stormkök regelbundet, äta ute är härligt! Bra sätt att få med barnen ut i naturen, de kan många stormköksefterrätter, och har naturligtvis koll på säkerhet.

  Mamma
Årets julklapp 2020.
Årets julklapp 2020.
Publisert:

LÄS VIDARE