Investor varnar för minskad efterfrågan

Av:  TT

Investor har släppt delårssiffror. Arkivbild.
Investor har släppt delårssiffror. Arkivbild.

Wallenbergsfärens maktbolag Investor varnar för fortsatt ekonomisk osäkerhet inom den globala ekonomin i samband med den senaste kvartalsrapporten.

”Givet den motvind som drabbar konsumenter världen över finns det en betydande risk för lägre efterfrågan framöver. I nuläget medför covidrelaterade nedstängningar i Kina ytterligare osäkerhet”, skriver vd:n Johan Forssell i en kommentar.

Investmentbolaget med verkstadsjättar som Atlas Copco och ABB i portföljen liksom tungviktare som Ericsson, Astra Zeneca och Electrolux redovisar ett minskat substansvärde. Den 30 juni uppgick det till 610 490 miljoner kronor, eller 199 kronor per aktie, en minskning med nio procent.

När världens aktiemarknader backat markant under 2022 så har också Investors totalavkastning backat, minus 17 procent, vilket var i linje med avkastningen på Stockholmsbörsens SIXRX-index (minus 16 procent).

”Saab, Astra Zeneca och Sobi genererade den starkaste avkastningen, drivet av positivt nyhetsflöde, men också av marknadens rotation till mer defensiva aktier”, konstaterar Johan Forssell.

Publisert:

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu