Nu blir vi bäst på ekonomi

MIN EKONOMI

Aftonbladet i historiskt samarbete med n24

Det sa bara "klick"!

I dag skrivs historia på nätet när aftonbladet.se "klickar ihop sig" med Svenska Dagbladets nya affärssajt Näringsliv24, www.n24.se.

-Vi får kvalificerade ekonomiska nyheter på aftonbladet.se, en ny service som vi kan erbjuda läsarna, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör för Aftonbladets nättidning.

-Och vi får läsarna, säger Per Lundsjö, vd och chefredaktör för www.n24.se.

Foto: EKONOMISAMARBETE Marianne Schvarcz, aftonbladet.se och Per Lundsjö, Näringsliv 24 (SvD), är glada för det nya samarbetet mellan redaktionerna. "Vill man ha koll på samhället och de beslut som tas ska man ha koll på våra näringslivssidor", säger Marianne Schvarcz.

Samarbetet inleddes i vintras och Aftonbladet har ägarandelar i den nya affärssajten.

Sajten är bemannad med börs- och aktieanalytiker, aktiekrönikör samt snabba nyhetskommentarer skrivna av de främsta ekonomijournalisterna i Sverige.

-Det betyder att vi har en professionell kompetens inom börs- och företagsbevakning, säger Per Lundsjö, som tidigare varit chefredaktör för Finanstidningen.

En miljon läsare per dag

Aftonbladet har drygt en miljon unika webbläsare per dag. I september var aftonbladet.se den största sajten i Sverige, större än alla svenska tidningssajter tillsammans.

Marianne Schvarcz, utvecklingschef på aftonbladet.se:

-Vi har ingen tradition på näringslivs- och ekonomijournalistik. När www.n24.se har bra nyheter som passar våra läsare, ringer de vår nyhetschef och med ett enkelt klick är man inne på www.n24.se.

-Men självklart kommer Aftonbladets kända profiler fortfarande att kommentera viktiga ekonomiska nyheter, säger Marianne Schvarcz.

"Man slipper bli fattig"

Ekonomijournalistiken är het just nu och intresset har växt de senaste 20 åren.

Varför ?

-Vill man ha koll på samhället och de beslut som tas ska man ha koll på näringslivssidorna. Där finns mycket viktig information som påverkar många.

Blir man rik om man läser www.n24.se?

-Man slipper åtminstone bli fattig, säger Per Lundsjö.

Kalle Jungkvist, chefredaktör för aftonbladet.se:

-Nu får Dagens Industri, som hittills har dominerat, en utmanare. Jag är helt övertygad om att www.n24.se kommer att slå dem med nyheter och service.

Ulla-Lene Österholm

ARTIKELN HANDLAR OM