Minecraft-miljardären sågade Com Hem på Twitter – tekniker ryckte ut direkt

MIN EKONOMI

Den superrike Minecraft-grundaren Markus ”Notch” Persson tröttnade på att hans internetuppkoppling inte fungerade. Inför sina 1,7 miljoner Twitterföljare gav han Com Hem en rejäl känga. Resultatet: Samma kväll kom en tekniker på besök.

Foto: MAGNUS SANDBERG
”Minecraft”-skaparen Markus ”Notch” Persson.

Det kan löna sig att klaga. I alla fall om den som ligger bakom klagomålet heter Markus ”Notch” Persson och är grundare till spelsuccén Minecraft. Av nätoperatören Com Hem hade han fått beskedet att det skulle dröja två veckor innan internetuppkopplingen i hans bostad skulle kunna repareras.

”Thanks @ComHemAB,it's not like I was going to stream Ludum Dare this weekend or anything”, twittrade han på onsdagen.

”Inget att göra med vem han är”

Minecraft-grundarens frustration över att missa spelutvecklings-tävlingen Ludum Dare, som går av stapeln i helgen, spreds till 1,7 miljoner Twitterföljare.

Så småningom verkar det som att klagomålet nådde ända till Com Hems ledning.

– En tekniker är på väg till honom under kvällen, sa bolagets presschef Fredrik Hallstan till di.se.

Senare förnekade ”Notch” att syftet med tweeten skulle ha varit att dra nytta av sin stora följarskara. Även Com Hem hävdade att den snabba insatsen inte hade något att göra med att det var just han som klagade.

– Vi försöker hjälpa så fort som möjligt. Normalt är väntetiden två till tre arbetsdagar, men på grund av sommarens åska är väntetiden nu två veckor, precis som det besked han hade fått. Men vi har lyckats hitta ett återbud, och det har absolut inget att göra med vem han är, sa Fredrik Hallstan till di.se.

Köpte dyraste lyan

Markus Perssons skapelse Minecraft har blivit en global jättesucce. Enligt beräkningar som Computer Sweden gjorde tidigare i år är ”Notch” god för över två miljarder kronor. I juni blev det känt att han köpt Stockholms dyraste lägenhet. Takvåningen med jacuzzi på taket gick loss på 200 000 kronor per kvadrat.

ARTIKELN HANDLAR OM