Smutsiga jeans säljs för 4000 kronor

Av: Clara Öhrn

Publicerad:
Uppdaterad:
Leriga jeans
Foto: Nordstroms
Leriga jeans

Glöm avklippta och trasiga jeans - nu är det smutsigt som gäller.

Nu kan du köpa ett par jeans som visar att du inte är rädd för att bli lite skitig.

För 4000 kronor får du ett par helt nya jeans - täckta i lera.

Den exklusiva amerikanska varuhuskedjan Nordstroms har blivit uppmärksammade på sociala medier de senaste dagarna. Orsaken: jeans täckta i lera för den inte så blygsamma prislappen 425 dollar, cirka 4000 kronor.

Nordstroms beskriver utsmyckningen som en intorkad, lerig beläggning och säger att jeansen riktar sig till de som vill ha en stil som förmedlar att man inte är rädd för att ”get down and dirty”, enligt BBC.

Flera personer hånar nu kedjan för jeansen. En twittrare har bland annat erbjudit allmänheten att komma hem till hans trädgård och smutsa ner jeansen för halva priset.

En av kritikerna som gått hårt åt Nordstroms är Mike Rowe, programledare för programmet ”Dirty Jobs” på Discovery Channel. Han menar att jeansen är en utklädnad för rika personer som ser på hårt arbete som ett skämt.

Andra användare förstår sig inte alls på kritiken. ”Om man har råd att köpa ett par smutsiga jeans för 425 dollar, gör det!”, sa en person på Twitter.

Det är inte första gången som folk gjort sig löjliga över Nordstroms produkter. Tidigare i år hånades de på sociala medier för ett par jeans med plastfönster för knäna och även för vad de kallar för ett par ”strumpsandaler” från Gucci med en prislapp på över 1000 dollar, det vill säga runt 10 000 kronor.

1 av 3
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN