Publicerad:
Uppdaterad:

Tommy Söderström: Börsen är en vintersport

Chattade om pengar och investeringar: Varnar för svart svan

Av: Gustaf Tronarp

Publicerad:
Uppdaterad:
Tommy Söderström.
Foto: MARCUS ERICSSON
Tommy Söderström.

Kurserna är rekordhöga – och analytikerna varnar för ras.

Men den tidigare hockeymålvakten Tommy Söderström, 51, är lugn inför starten av Aftonbladets aktietävling.

– Det är nu börsen är som bäst, säger han.

På fredagen chattade Söderström och parhästen Arne ”Kavastu” Talving med Aftonbladets läsare.

Det är ju lätt att tro att det från toppen bara finns en väg, och att den pekar nedåt. Men det gäller inte börsen, enligt hockeylegendaren och aktieentusiasten Tommy Söderström.

Han tror på nya stigningar under de kommande veckorna, trots att Stockholmsbörsen noterade en historisk rekordnivå i början av oktober.

– Börsen är en vintersport. Om man ser tillbaka så brukar de största uppgångarna ske under vinterhalvåret. Jag tror att det kommer vara bra i åtminstone några månader till.

Gillar Evolution Gaming

Tommy Söderström deltar i Aftonbladets Aktie Manager tillsammans med börsveteranen och Twitterprofilen Arne ”Kavastu” Talving. Duon har inte spikat portföljen än, men strategin är klar.

– Det blir fundamentalt starka bolag. Sedan har ju ”Kavastu” en helt egen metod som vi kommer att följa, säger hockeystjärnan.

– En aktie han gillar är spelbolaget Evolution Gaming. Men vi får se om det kommer med i portföljen. Aktien har stigit väldigt mycket den senaste tiden.

Vad har du för tips till andra som är med i tävlingen?

– Satsa på mindre bolag. Deras kurser svänger ofta mer än de stora. Under sex veckor kan nästan vad som helst hända. Det är egentligen rena lotteriet.

Rådet: Månadsspara i fonder

Gällande de investeringar som han gör för riktiga pengar så är Tommy Söderström betydligt mer försiktig.

– Jag gör bara tråkiga placeringar. Jag har mest investmentbolag och fonder, och några aktier som jag valt utifrån ”Kavastus” strategi.

Vad är det du gillar med investmentbolagen?

– Människorna som jobbar där är smartare än vad jag är. Statistiskt sett slår de index nästan jämt.

Vilket bolag är din favorit?

– Det är nog Latour. Där är premien jävligt hög för tillfället, men på lång sikt tror jag på företaget. Investor är också väldigt bra, såklart.

– Men skulle jag ge något allmänt råd så skulle det vara att folk borde inse att börsen är ett maraton. Om man har en stående överföring till några fonder varje månad så kommer det växa till ett betydande belopp på sikt.

På fredagseftermiddagen chattade Söderström och ”Kavastu” om pengar och placeringar med Aftonbladets läsare. Då varnade de bland annat för att en ”svart svan” kan hota börsutvecklingen. Du hittar hela chatten med alla svar här nedanför.

 

▪▪

ÄR DU DEN VASSASTE INVESTERAREN? Utmana dina vänner i Aftonbladets Aktie Manager. Förvalta en miljon, tävla om äran och fina priser.

SÅ HÄR ANMÄLER DU DIG: Gå in på manager.aftonbladet.se - klicka på Aktie Manager.

VILL DU TÄVLA MOT SÖDERSTRÖM OCH ”KAVASTU”? I toppemenyn i Aktie Manager klickar du på ”Mini-Ligor” och sedan ”Hitta mini-liga”. I fältet skriver du in ligans namn, som är ”Hockey-Aktie”

Laddar Live Upplevelse
Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: