Rekordmånga vab-dagar betalades ut

avKarin Holmberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Susanne Kronholm/Johner
Rekordmånga vab-dagar betalades ut av försäkringskassan under februari.

Under februari betalade försäkringskassan ut rekordmånga dagar till föräldrar för vård av barn.
864 300 heldagar betalades ut. Det gör att februari kan bli den vab-rikaste månaden någonsin, rapporterar svt.se

Vabruari är över men vab-dagarna och sjukdomarna fortsätter att rasa. Nu står det dessutom klart att februari 2018 kan gå till historien som den månad då flest vab-dagar någonsin betalades ut av försäkringskassan.

– I år har det varit en kraftig influensa och det syns väldigt tydligt i våra siffror, säger Alexandra Wallin chef för avdelningen barn och familj på Försäkringskassan. Det kommer nog att vara ganska högt i mars också tror jag. Det brukar vara just de här två månaderna sedan vänder det nedåt igen, säger hon till svt.se

Enligt siffror från Försäkringskassan betalade myndigheten ut motsvarande 864.332 heldagar för vård av barn. Det är 67.700 fler utbetalda dagar än under februari 2017 och ökningen är del av en generell trend som pågått de senaste 10 åren, skriver svt.se.

Influensan minskar

Influensan har de senaste två veckorna minskat men är enligt Folkhälsomyndighetens senaste rapport fortfarande på en hög nivå. Vilket gör att vi kan förvänta oss att sjukdagarna kommer att fortsätta nu även under de sista veckorna av mars. Många familjer har dessutom drabbats av vinterkräksjukan och den har i dagsläget inte nått toppen för säsongen, skriver Folkhälsomyndigheten i sin veckorapport.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MIN EKONOMI