Persson den tredje

Publicerad:
Uppdaterad:

Karl-Johan, 30, får nytt toppjobb i H&M-imperiet

1 av 2 | Foto: karin törnblom
SKICKAS TILL LONDON Den tredje generation Persson börjar profilera sig inom H&M. Karl-Johan Persson, 30, får ett operativt uppdrag i London och säkras därmed en plats i företagets topp.

Här är arvtagaren till H&M-imperiet.

Miljardären Karl-Johan, 30, blir tredje generationen Persson i företaget.

- Jättekul, säger han.

Nu är successionen i H&M klar - arvtagaren blir Karl-Johan Persson, 30.

Han får ett operativt uppdrag på Londonkontoret och tar därmed plats i företagets topp, skriver Dagens Industri.

-Vi ska jobba med nya idéer som finns inom H&M, och sådana har vi gott om. Det ska bli jättekul, säger Karl-Johan Persson till Dagens Industri.

Miljardär

Den 30-årige arvtagaren är redan nu miljardär. Han äger drygt sex miljoner B-aktier i bolaget, vilket motsvarar ett börsvärde på 1,6 miljarder kronor.

Karl-Johan Persson har examen från European Business School i London. Han har sommarjobbat i H&M:s butiker, på inköpsavdelningen och på lagret, men aldrig på heltid i bolaget.

Inspirerad av USA

Hans farfar Erling Persson var en av Sveriges mest framgångsrika företagare genom tiderna. Han öppnade sin första Hennesbutik i Västerås i september 1947. Inspirationen till den nya klädaffären, med låga priser och hög omsättning, hämtade han i USA.

Pappa Stefan skickades som ung till Storbritannien för att lära sig företaget. Under hans tid som H&M:s vd växte antalet butiker från 135 till 550. Han avgick 1998 och i dag är han ordförande och huvudägare i moderbolaget.

Mira Micic

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN