Rusning efter weekendresor i vår

Av: 

Stefan Hesserud Persson

Weekendresor

Sugen på en weekendresa i vår? Då är du inte ensam. Bokningarna har ökat rejält.
Och det är citypuls som lockar.
– Det är ovanligt hett att resa till storstäder i vår, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig på Ticket.

I år kommer påskharen först i mitten av april, något som fått intresset för resor till försommarvarma storstäder att explodera. Bokningarna hos Ticket för april-maj har till exempel ökat med 50 procent jämfört med i fjol – till Paris och Amsterdam har de mer än fördubblats.
– De är riktigt härliga städer att möta våren i, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Billig mat och dryck lockar

Ving har sålt 14 procent fler weekendresor i april och maj jämfört med i fjol. Budapest är den stora raketen (+85 procent) som lockar med heta turkiska bad och kryddig gulasch.
– Att städerna erbjuder bra mat- och dryckeskultur är viktigt för många, säger Vings informationschef Magdalena Öhrn.
– Det kan man få till bra pris i många östeuropeiska städer. Utöver Budapest och Prag ser vi att också Krakow, Warsawa och Riga ökar i popularitet.

Många väljer säkra kort i Spanien framför exempelvis Turkiet som präglats av oro. Fem av Travellinks och Norwegians tio mest bokade destinationer är spanska.
– Intresset för att åka till spanska solkusten verkar aldrig ta slut. Det är billigt, säkert och lätt att vara turist, säger Charlotta Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian.

Trumpeffekt för New York

Trots alla negativa skriverier kring Donald Trump har det varit rusning efter resor till New York över påsken. Men många av dem bokades innan det amerikanska presidentvalet i november säger Magdalena Öhrn på Ving.
– De senaste veckorna däremot har vi haft 40 procent färre resor dit och 10 procent färre till USA totalt. Man kan väl anta att det åtminstone delvis beror på Trump.

Högst i topp på de flesta listor ligger London, som drar nytta av det billiga pundet.
– London har toppat ända sedan Brexit då vi fick en riktig ketchupeffekt. Det är inte förvånande. Det är billigt att äta, shoppa och flyga dit, säger Karin Starkman Ahlstedt på Ticket.

ANNONS

Jämför lån upp till 600 000 kr - helt kostnadsfritt!

Extern länk från Lendo

Jämför här!

Hög klass i Kraków
Publisert:

LÄS VIDARE

Pensionärerna som lever drömmen i Provence

ÄMNEN I ARTIKELN

Weekendresor

Ving

Fritidsresor

Donald Trump

Resor

Brexit

Resa | London