Nu startar kriget om tv-tittarna på nätet

Du som konsument blir vinnare – lägre priser och större utbud

Konkurrensen om den svenska filmpubliken på nätet ökar.

Senast i går lanserades den amerikanska nätjätten Netflix på den svenska marknaden.

Och nu pressas priserna på tv på nätet.

Här är guiden till de mest prisvärda playtjänsterna på den svenska marknaden.

Ett stort krig har brutit ut om de svenska tv-tittarna på nätet. Efter flera månaders spekulationer lanserades i går en av världens största nätbaserade prenumerationstjänster för filmer och serier – Netflix – för den svenska publiken.

”Framtidens tv”

Netflix är en prenumerationstjänst där prenumeranterna kan se streamade filmer och tv-serier på sin dator eller tv.

– Vi är stolta över att få introducera framtidens tv i Sverige. Nu kan folk i Sverige titta direkt på fantastiska filmer och tv-serier var som helst, när som helst, på många olika enheter, till ett lågt månadspris, säger Reed Hastings, vd för Netflix och en av företagets grundare.

Snart lanserar även den amerikanska seriejätten HBO en playtjänst på den svenska marknaden.

Den ökade konkurrensen om nättittarna gör att du som konsument kan dra fördel av lägre priser och ett större utbud av nya filmer och serier hos playtjänsterna.

I samband med Netflixs lansering sänkte exempelvis Viaplay priserna på sitt serie- och filmabonnemang från 99 kronor i månaden till 79 kronor i månaden.

– Vi har sett att många nya aktörer på marknaden har lagt sig på 79 kronor, och vill inte att priset ska utgöra en tröskel för konsumenten i valet av onlinetjänst, så därför sänkte vi priset, säger Niclas Ekdahl, vd på Viaplay.

”Bra med konkurrens”

Han välkomnar den nya konkurrensen på marknaden.

– Det positiva är bland annat att vi nu stärker vårt innehåll. Vår bild av marknaden är att kunderna kommer att vilja ha färre abonnemang, och vinnarna blir de tjänster som kan erbjuda ett komplett utbud av tv, film och sport.

Förra månaden lanserade även TV4-gruppen playtjänsten Filmnet, som visar C More Films utbud av filmer och serier via internet och mobila nätverk. C More har en egen playtjänst, men för att få tillgång till den krävs det att du har ett traditionellt tv-abonnemang hos C More.

Om du vill teckna upp dig på en playtjänst är det viktigt att du undersöker att den tjänsten du valt kan visas på din dator eller läsplatta. Vissa tjänster som i dag erbjuds fungerar inte på alla enheter.

Publisert:

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu

ÄMNEN I ARTIKELN