Nytt priskrig mellan elektronikkedjorna gynnar kunderna

Av: 

Mikael Stengård

Privatekonomi

I Växjö fick polisen gå emellan

Ett nytt aggressivt priskrig har brutit ut mellan elektronikkedjorna Elgiganten och Media Markt.

I Växjö har det gått så långt att polisen fått rycka in för att stoppa eljättarna från att bombardera staden med reklam.

Här är fynden du kan göra.

Återigen har de två stora elektronikkedjorna Elgiganten och Media Markt råkat i luven på varandra – till förmån för kunderna. Elgiganten sänker priserna på 70 procent av sitt sortiment och Media Markt kontrar med att erbjuda priser ”billigare än rea”.

Bombarderade lyktstolparna

Denna gång startade priskriget i Växjö, där polisen fick rycka ut för att stoppa eljättarna från att fullständigt tapetsera staden med reklam.

– Det började med att Elgiganten skulle återinviga en butik. Inför den bombarderade man samtliga lyktstolpar med sitt reklambudskap. Media Markt var snabba att hänga på och hängde upp sitt budskap på lyktstolparna. Men inget av företagen hade tillstånd för uppsättningen och polisen fick rycka in och påpeka att företagen skulle plocka ner skyltarna, säger Per-Olof Lövberg, trafikplaneringschef i Växjö.

Elgigantens pressansvariga Jessica Wallin medger att man saknade tillstånd för affischering.

– Det var en miss från vår sida, och så fort vi fick informationen avbröt vi kampanjen, säger hon.

Reklamskyltarna är nu nerplockade i Växjö, men Media Markts och Elgigantens kamp om kunderna fortsätter på nationell nivå.

Reklamskyltarna är nu nerplockade i Växjö, men Media Markts och Elgigantens kamp om kunderna fortsätter på nationell nivå.

Kameror, tv-apparater, datorer, vitvaror och mp3-högtalare är varor som kedjorna försöker locka med och som därför pressas i botten.

Spara tusenlappar

Aftonbladet Min Ekonomis genomgång visar det går att göra bra fynd bland reavarorna och faktiskt spara tusenlappar om du vet vad du är ute efter. Men det lönar sig att jämföra reaprylarna med priserna på nätet, där det i vissa fall går att hitta varorna ännu billigare.

Elgiganten håller även extra öppet i de flesta av sina butiker i kväll och pressar priserna ännu mer.

– Vi vet att många har ett pressat schema den här tiden på året, och därför erbjuder vi våra kunder att komma lite senare så att de kan ta del av rean, säger Jessica Wallin.

Hon vill inte kalla den senaste prishetsen med konkurrenten för ett krig, men säger att Elgiganten planerar ytterligare en sommarrea om ett par veckor.

Media Markt kontrar med att köpa in din gamla systemkamera med objektiv om du köper en ny, av vissa utvalda modeller.

ANNONS EXTERN LÄNK

Ta dina investeringar till nästa nivå! Bli kund på 3 minuter och öppna ett kostnadsfritt konto här.

Nordnet.se

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Privatekonomi