Så här gör du för att tävla i Aftonbladets Aktie Manager

Utmana kompisarna: Vem är bäst på aktier och investeringar?

Nu kan du delta i Sveriges roligaste aktietävling – här på Aftonbladet.

I sex veckor får du möjlighet att förvalta en miljon.

Den med högst avkastning på aktierna vinner.

SISTA CHANSEN: Anmäl dig till Aktie Managermanager.aftonbladet.se – före måndag 09.00.
 

– Den senaste tidens turbulens har gjort att intresset för börsen och aktier är större än någonsin. Det känns väldig roligt att vi kan anordna den här tävlingen, säger Gustaf Tronarp, ekonomireporter på Aftonbladet.

– Förhoppningen är att det kommer att bli både underhållande och spännande samtidigt som deltagarna lär sig mer om investeringar och värdepapper.

Vad är Aktie Manager?

Det är en tävling där du själv, eller tillsammans med dina vänner, med fiktiva pengar, tävlar mot andra personer eller lag i handel med aktier på Stockholmbörsen. Från och med nu kan alla som vill delta registrera sig och börja bygga sina aktieportföljer.

Registreringen är öppen fram till 09.00 den 19 oktober. Efter det kan man inte längre anmäla sig utan då börjar tävlingen på allvar och pågår i sex veckor, fram till den 30 november då vinnaren utropas.
 
SÅ ANMÄLER DU DIG: Gå in på manager.aftonbladet.se - klicka på Aktie Manager.
 

Hur funkar det?

Det går ut på att du först väljer nio bolag – och investerar 100 000 i varje när du skapar din portfölj - och byter dem sedan under tävlingens gång, alltså säljer och köper andra i stället - om du vill, när du vill.

Så här går Aktie Manager till:

  • Du startar med 1 miljon i fiktiva pengar i portföljen.
  • Alla aktier är vid starten (09.00 måndag 19/10) värda 100 000 kr, välj ut 9 bolag. 100 000 kr finns kvar i en buffert.
  • Aktierna stiger eller sjunker i värde i procent utifrån hur de går på verkliga börsen.
  • Du har alltid 9 aktier i din portfölj och kan välja att byta mellan 19–24 varje vardag och dygnet runt på helger. Du kan byta aktier i din portfölj fram till tävlingen drar igång.
  • Den som har mest värde i sin portfölj när spelet avslutas är vinnaren.
  • Du hittar all info på manager.aftonbladet.se. Klicka dig in på Aktie manager.

Vad kostar det?
Alla med Aftonbladet Plus deltar utan kostnad.
För att delta kostar det 29 kr, du får du Aftonbladet Plus på köpet en månad (fortlöper sedan för 99 kr per månad, ingen bindningstid).

 

Så här startar du en egen liga

Det är väldigt enkelt att starta egna ligor och utmana vänner och arbetskolleger, vilket brukar vara väldigt populärt i Aftonbladets alla managertävlingar. Klicka på ”starta mini-liga” eller ”sök efter mini-liga” och anslut när du lämnat in din portfölj.

 

Vad vinner man?

Förutom ära och berömmelse så finns det flera fina priser i potten. Vassa investerare kan vara med och slåss om Iphones 11 (värde ca 8 500 kr/styck) och presentkort på 10 000 kronor på Skistar. Läs mer här.

 
LIGORNA MED BONUS-PRISER

Du kan enkelt starta en egen liga (tryck på skapa mini-liga) eller ansluta till en befintlig.
 
AKTIEMAMMANS LIGA
Anslut till aktie-profilen Roxana ”Aktiemamman” Sandbergs liga.

Topp tre vinner earpods (defunc, värde ca 500 kr)

Sök på Aktiemamman.
 

HOCKEY-AKTIE

Förre hockeystjärnan Tommy Söderström har en liga ihop med vänner och investerarproffset Arne "Kavastu" Talving. 

Topp tre vinner earpods (defunc, värde ca 500 kr)
Sök på Hockey-Aktie
 

LEMUR-LIGAN

Kan Skansen-lemurerna slå börsproffsen? 
Topp 5 vinner årskort på Skansen (värde ca 300).
Sök på Lemurligan

Sparekonom Claes Hemberg ger perspektiv. Hockeyprofilen Tommy Söderström och investeringsinfluencern Roxanna Sandberg är med och tävlar.
Sparekonom Claes Hemberg ger perspektiv. Hockeyprofilen Tommy Söderström och investeringsinfluencern Roxanna Sandberg är med och tävlar.

Kända personer – och ett oväntat gäng

För din inspiration eller om du vill ha någon att heja på eller tävla mot har vi ett gäng kända profiler som kommer att medverka.

  • Den aktieintresserade före detta ishockeymålvakten Tommy Söderström, som ska spela med sin vän, investerarproffset Arne ”Kavastu” Talving. Duon har döpt sin liga till ”Hockey-Aktie”. Du hittar den genom att klicka på ”mini-ligor”. Skriv sedan in namnet i sökfältet.
  • Roxanna ”Aktiemamman” Sandberg, undersköterskan och småbarnamamman som efter flera motgångar i livet bestämde sig för att bli proffs på aktier – och blev det! Du kan tävla mot Roxanna genom att ansluta dig till ligan ”Aktiemamman”.

Och en som inte tänker tävla för att vinna, utan satsar på den viktigaste strategin på börsen: långsiktighetsprincipen:

  • Sparekonomen Claes Hemberg – som genom sin strategi, som går ut på att han inte tävlar för att vinna, kommer ge dig ett annat perspektiv och även en hel del nyttiga tips och förklaringar. Claes liga heter helt enkelt ”claes hemberg”.

Dessutom ska ett oväntat gäng delta i tävlingen - med något anpassade regler. Dessa oförutsägbara investerare kan du läsa mer om här.
 
SÅ ANMÄLER DU DIG: Gå in på manager.aftonbladet.se - klicka på Aktie Manager.

Vill du också berätta om ditt lag och vilken strategi ni valt? Hör av dig till oss - mejla till mira.micic@aftonbladet.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu