Wallenstam omvandlar borätter: ”Sval marknad”

Orangeriet i Solberga.
Orangeriet i Solberga.

Bostadsrättsmarknaden i Stockholm är långtifrån glödhet. Nu väljer fastighetsbolaget Wallenstam att omvandla första etappen av ett bostadsrättsprojekt till hyresrätter.

– Vi noterar att bostadsrättsmarknaden har svalnat av, säger vd:n Hans Wallenstam.

Det pumpas ut nyproducerade bostadsrätter i våldsam takt just nu. Utbudet av bostadsrätter är just nu rekordstort, vilket lett till lugnare budgivningar och lägre prisförväntningar.

”Lite osäkert”

Utvecklingen har fått fastighetsbolaget Wallenstam att dra öronen åt sig. I Solberga i södra Stockholm väljer man att omvandla den första etappen i bostadsrättsprojektet Orangeriet till hyresrätter.

– Vi upplever att marknadsläget på bostadsrättsmarknaden i Stockholm just nu är lite osäkert. Vi väljer därför att göra om första etappen av Orangeriet till hyresrätter efter att ha gjort ett marknadstest av projektet där vi noterar att bostadsrättsmarknaden har svalnat av, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam, i ett pressmeddelande.

590 000 i kö

Solberga ligger mellan Telefonplan och Älvsjö, där det de senaste åren byggts tusentals nya lägenheter, varav många bostadsrätter. Efterfrågan på hyresrätter bedöms nu vara större.

– Behovet av hyresrätter är enormt och fortsatt stigande. Det står cirka 590 000 personer i kö hos Stockholms Bostadsförmedling och cirka 30 000 personer i Wallenstams kö för nyproducerade hyresrätter i Stockholm och Uppsala, säger vice vd Mathias Aronsson i pressmeddelandet.

Totalt bygger Wallenstam 318 nya lägenheter i Solberga, ritade av stjärnarkitekten Gert Wingårdhs arkitektkontor. 2016 startades byggandet av 170 bostadsrätter, varav 90 nu alltså omvandlas till hyresrätt.

Publisert:

LÄS VIDARE