Proventus och Bonnier lägger bud på Alma Media-del

MIN EKONOMI

Äger 23,4 procent av aktierna i TV4

Proventus och Bonnier lägger tillsammans ett bud på Alma Medias division Broadcasting – som bland annat äger 23,4 procent av aktierna i TV4.

Divisionen äger bland annat den finländska tv-kanalen MTV3, majoriteten av den finländska radiostationen Radio Nova samt 23,4 procent av aktierna i svenska TV4.

Extra bolagsstämma på måndag

Proventus som enligt ett pressmeddelande har ambitionen att aktivt delta i omstruktureringen av den nordiska tv-marknaden, har tidigare köpt aktier i TV4 och Alma Media.

Alma Media har extra bolagsstämma den 31 januari och av handlingarna till bolagsstämman framgår att bolagets styrelse förordar Proventus och Bonniers bud, skriver Proventus.

Får dispens

Bonniers och Proventus behöver inte lägga bud på samtiliga aktier i TV4. Aktiemarknadsnämnden har beslutat att ge bolagen dispens från budpliktskravet, skriver nämnden i ett pressmeddelande.

Affären värd 460 miljoner

Alma Medias styrelse föreslår för bolagets aktieägare att tv-verksamheten ska säljas till det bolag som ägs av Bonnier & Bonnier och Proventus Industrier, skriver den finländska nyhetsbyrån FNB.

Värdet på den föreslagna affären uppgår till 460 miljoner euro, motsvarande drygt 4,1 miljarder kronor.

Enligt Alma Medias styrelse är det nya arrangemanget ”klart värdefullare än Schibsteds anbud”.

Tidigare artiklar:

TT

ARTIKELN HANDLAR OM