Hobbex stänger alla fysiska butiker

Nu lägger Hobbex ner alla sina fysiska butiker.
Nu lägger Hobbex ner alla sina fysiska butiker.

Nu lägger prylkedjan Hobbex ner alla sina fysiska butiker.
I stället satsar företaget enbart på sin e-handel.

Boråsföretaget Hobbex tvingas stänga alla sina fysiska butiker efter att ha tappat en tredjedel av sin omsättning, skriver market.se.

– Det nuvarande butikskonceptet fungerar inte för den här typen av försäljning. Det kan vi se på siffrorna, säger delägaren Johan Gustavsson till sajten.

Dragits med stora förlustsiffror

Hobbex började som ett postorderföretag och sålde till en början med hobby- och skämtartiklar. Sedan ett tag tillbaka har företaget helt bytt linje och säljer nu allt utom textilt mode.

Under senaste räkenskapsåret sjönk försäljningen med drygt 50 miljoner kronor, och bolaget gjorde en rörelseförlust på nära 17 miljoner, skriver TT.

Passar på att byta ut vd:n

Därför påbörjar nu Hobbex en process med att stänga samtliga kvarvarande butiker. Det är 14 stycken, från Umeå i norr till Malmö i söder. Bolaget ska fortsättningsvis satsa på e-handel.

Samtidigt söker bolaget en ny vd.

Vi behöver en ny vd som kan e-handel och som vill vara med på en ny spännande resa in i framtiden. Det har inte fungerat internt. Dessutom finns ett högt förändringstryck utifrån, säger Johan Gustavsson till market.se.

Publisert:

LÄS VIDARE

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu

ÄMNEN I ARTIKELN