Här är stadsdelarna där bostadspriserna stiger

Av: 

Stefan Hesserud Persson

Bostadspriserna stiger i flera stadsdelar i storstäderna.
Bostadspriserna stiger i flera stadsdelar i storstäderna.

Bostadspriser

Bostadsmarknaden har återhämtat sig efter höstens prisfall.
Nu stiger priserna på flera håll – till och med i Stockholm.

I höstas körde den överhettade svenska bostadsmarknaden rätt in i ett berg av nyproducerade lyxlägenheter och hotande amorteringskrav. Priserna störtdök under flera månader, för att sedan långsamt stabiliseras under våren.

Och nu ser kurvorna ut att vända uppåt igen, åtminstone tillfälligt. Till och med i Stockholm, som drabbades hårdast av prisfallet, stiger nu priserna i flera stadsdelar.

”Köparna tillbaka”

– Stockholm har haft det tufft ganska länge, där priserna först stod still för att sedan sjunka. Men nu sker en återhämtning igen, tack vare att köparna hittat tillbaka, säger Hans Flink, försäljningschef på Svensk Mäklarstatistik.

Mest har priserna stigit i Brännkyrka-Skärholmen: +1,8 procent de senaste tre månaderna. Därefter följer Bromma-Västerled med 1,2 procent upp.

Tuffast är situationen i Hägersten-Liljeholmen, där priserna gick ned med 3,2 procent under april, maj och juni.

I Göteborg är bilden än mer spretig, delvis beroende på låga försäljningsantal i vissa stadsdelar. Överlag rör sig dock priserna upp med över 3 procent i staden.

– Där har bostadsmarknaden gått bra väldigt länge. I Göteborgs kommun säljs till exempel flest villor i hela Sverige, säger Hans Flink.

Något trögare går det i Malmö, även om flera stadsdelar visar relativt kraftiga prisuppgångar de senaste tre månaderna. I Kirseberg har exempelvis priserna stigit med 4 procent.

– I Malmö gick det dåligt för många år sedan, men sedan har priserna ökat ordentligt. Jag tror att de redan har haft sitt stålbad, säger Hans Flink.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter och få lägre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Därför rusar bopriserna: ”Huggsexa”

ÄMNEN I ARTIKELN

Bostadspriser

Bostadsmarknad

Svensk Mäklarstatistik

Stockholm

Göteborg

Malmö