Kolla ränterabatten - direkt på nätet

Skandias nya knep i kampen om bolånekunderna

Öyvind Thomassen, Skandias bankchef.
Öyvind Thomassen, Skandias bankchef.

Kolla din bolånerabatt – direkt på nätet.

Skandia redovisar räntor och rabatter på bolån helt öppet.

– Våra kunder har berättat för oss hur frustrerade de är över de dolda villkoren på bolånemarknaden, säger Öyvind Thomassen, Skandias bankchef.

Svenskarna lyckas i snitt pruta ned sitt bolån med 0,3-0,4 procent. Men bankerna vill helst inte berätta vilka möjligheter man har att pruta innan man har träffat en rådgivare. Tidigare är det bara SBAB som har kört med öppna kort på sin sajt vad gäller vilka räntevillkor man kan få i förhållande till hur stort lånet är.

Alla kan se sin rabatt

Men i dag går Skandia ut med en helt öppen bolånetjänst där alla som vill ta bolån kan se vilken ränterabatt de kan få.

– Som kundstyrt bolag tycker vi att kunderna ska kunna läsa svart på vitt på bankens hemsida vilka räntor som gäller och vilka rabatter man kan få – redan innan man ansöker. Och man ska inte behöva argumentera och pruta för att få rabatterna man förtjänar, eller upptäcka ett år senare att rabatten har försvunnit och att man måste förhandla igen för att få den tillbaka. Det här vill vi förändra, säger Öyvind Thomassen, Skandias bankchef.

0,65 i rabatt som mest

Det som avgör vilken individuell rabatt man kan få hos Skandia är bland annat belåningsgraden, hur mycket man ska låna, och hur mycket man kan tänka sig att månadsspara. Som mest kan man få en ränterabatt på 0,65 procent. Det ger i dag en tremånadersränta på 2,04 procent på ett bolån.

Publisert:

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu