Han får bonus – trots förlust

avKristina Edblom, Kerstin Danielson

Publicerad:
Uppdaterad:

Volvo-vd:ns extralön sågas av både facket och experter

1 av 3 | Foto: Foto: ANDREAS HILLERGREN
GICK 14 MILJARDER BACK 2009 var inget bra år för Volvo. Jämfört med året innan försämrades resultatet med nära 25 miljarder och biljätten gjorde sig av med fler än 13 000 anställda. Trots detta utfall lyckades vd Leif Johansson få en miljon i prestationslön, för att företaget under fjärde kvartalet lyckades nå sina finansiella mål. ”Det är knappast rimligt”, skriver Lena Mellin.

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Volvo gjorde en rekordförlust på nästan 15 miljarder kronor förra året.

Men vd:n Leif Johansson får en miljon i bonus.

– Det är upprörande, säger IF Metalls vice ordförande Anders Ferbe.

De senaste elva åren har Volvo visat vinst – med undantag av förlusten på 1,5 miljarder kronor 2001.

Förra året backade Volvo, från en vinst på 10 miljarder kronor 2008, till minus 14,7 miljarder.

Trots det får vd:n Leif Johansson ett rörligt lönepåslag med en miljon kronor – utöver sin fasta lön på 12,3 miljoner kronor.

”Sätter den inte själv”

Leif Johansson är inte tillgänglig för en intervju och Volvokoncernens presschef Mårten Wikforss vill inte berätta om Johansson befinner i Sverige eller utomlands.

– Leif Johansson sätter inte själv sin lön, det är ägarnas beslut. Den rörliga ersättningen baseras på kassaflöden samt rörelseresultat, säger Wikforss.

Bonusen provocerar ändå fackförbunden som just nu förhandlar om arbetarnas löner.

– Det är klart att det är väldigt upprörande för våra medlemmar att de som har väldigt höga löner och bonusar i andra sammanhang tycker att de som utför arbetet ska ha väldigt låga löner, säger Anders Ferbe.

Bonusstopp

I går gick Aktiespararnas riksförbund också ut med ett krav på bonusstopp för svenska börsdirektörer.

– En vd ska ha full flexibilitet och det ska handla om långsiktiga prioriteringar. Med bonusar styrs de av prestationskraven, säger Aktiespararnas vd Günter Mårder.

Även om Leif Johanssons bonus är helt i linje med de regler som ägarna satt upp finns det etiska problem med miljonbonusar i kristider.

– Om folk upplever att det går dåligt sticker det i ögonen när högste chefen premieras. Och det är ett bekymmer, säger Gunnar Ekman, ekonomie doktor i organisation och ledarskap.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM