Handla mat på nätet en raket i coronatider

Av:  TT

E-handeln av mat ökade kraftigt under april. Arkivbild.
E-handeln av mat ökade kraftigt under april. Arkivbild.

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 6,7 procent under april 2020 jämfört med samma månad 2019, enligt Dagligvaruindex från branschorganisationen Svensk dagligvaruhandel.

E-handeln gick som tåget och ökade med 101,2 procent. Det är den högsta tillväxten sedan mätningen kring e-handelsutvecklingen inleddes 2017.

"På kort tid har flera av branschens aktörer växlat upp e-handelskapaciteten för att matcha den ökade efterfrågan, vilket gör att e-handeln växer otroligt starkt med både större snittköp och ett inflöde av nya kunder. En kundgrupp som har börjat e-handla mat i betydligt större utsträckning än tidigare är de äldre konsumenterna", säger Karin Brynell, vd på Svensk dagligvaruhandel, i ett pressmeddelande.

Hemleveranser ökade med 56,8 procent och upphämtning i butik med 188,1 procent. Däremot har bunkringsbeteendet i stort sett avstannat, även om försäljningen är fortsatt hög.

"Det var fortsatt högtryck i dagligvaruhandeln under april och vi ser en generellt högre efterfrågan där en större andel av matkonsumtionen flyttats till hemmen", säger Karin Brynell.

Publisert: