Maxa din ekonomi - så ska du göra

Rätt metoder för ett framgångsrikt år

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vill du få pengarna att växa under 2022? Ta tag i ditt sparande

Små metoder, tålamod och rätt kunskap kan leda dig rätt i börsdjungeln.

Här får du bra tips på hur du maxar pengarna i år.

Lär dig allt om börsen

I boken ”Börspsykologi” presenteras komplicerade metoder på lättillgängliga och övergripande sätt. Du får lära dig om viktiga psykologiska parametrar såsom självkänsla, mindset och flockbeteende och guidar dig att förstå dig själv, marknaden och därmed göra fler lyckade investeringar. Nu får du dessutom boken ”Ut ur ekorrhjulet” i samma bokpaket! Boken är en praktisk och inspirerande handbok om hur du uppnår ekonomisk frihet genom att ta till dig smarta, ekonomiska råd.

Skaffa inspiration

Det finns fortfarande många kvinnofällor och tyvärr har privatekonomin visat sig vara en av de allra svåraste att trassla sig ur. I vilken tråd börjar man dra? Vad är viktigt på riktigt? Hur gör man? Häng med när Ekonomi-PT:n Mia Ingelström guidar Veronica Linarfve, beteendevetare och författare med nybotad ekonomifobi, genom 9 träningspass. Upplägget är enkelt, konkret, peppande och passar alla oavsett hur mycket eller lite pengar du har.

Se över dina lån och skulder

Betalar du en massa dyra räntor och avgifter varje månad? Se över dina fasta kostnader och utgifter och kontakta din bank för att förhandla om räntan.
Många har kostsamma abonnemang, olika appar, tjänster som bara står och tickar. Avsluta de du inte använder eller byt till ett billigare alternativ.
Om du har ett dyrt mobilabonnemang kan du spara hundratals kronor på att byta till ett billigare, just nu får du tre månader 4G-abonnemang hos Hallon för bara 24 kronor.

Sänk dina elkostnader

Elen slukar mycket av lönen varje månad. Att gå igenom din elförbrukning och se över vilket elavtal du betalar för är en bra första åtgärd för att sänka dina elkostnader. Det kan också vara smart att använda tjänster där alla elbolag finns listade, så att du får reda på vad som är billigt, lära dig om totalkostnader med skatter och andra avgifter. Om du tittar på olika elavtal kan du jämföra bundet mot rörligt och hur mycket det kostar att binda elpriset. Här nedan kan du titta på olika typer av elavtal och se om du betalar för mycket.

Spara i aktier och fonder

SAVR är en ny plattform som halverar fondavgifterna och hos dem kan du äga över 1600 av de bästa fonderna – upp till 50 % rabatt, jämfört med andra banker och nätbanker. Bli kund hos SAVR här – det är gratis och tar bara några minuter.

Ännu mer aktier

I boken ”Aktier – 3 steg till ekonomiskt oberoende” får du veta hur du med hjälp av börsen skapar en portfölj som kan bli din egen privata sedelpress. Du lär dig hur proffsen jobbar, vilka strategier som funkar bäst och hur du undviker dyrköpta misstag. Du får också veta hur du söker efter kursvinnare med placeringsstrategin The Magic Formula, en metod som visat sig vara framgångsrik för att hitta kvalitetsbolag med låg värdering. I denna uppdaterade utgåva finns också ett nytt kapitel om hur du ska agera när börsen rasar. Boken innehåller sex olika strategier för att bli en vinnare när det stormar som värst på marknaden.

Publisert:

LÄS VIDARE

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu