"Lyxfällan" blev deras vändpunkt

MIN EKONOMI

Angelica: Vi kommer aldrig mer att köpa något på kredit

Foto: UPPSVING FÖR HELA FAMILJEN Rikard och Angelica med tvillingarna Nelly och Gabriel och deras storebror William, 5, klippte kreditkorten och styrde upp sin ekonomi – lagom till tvillingarna föddes. ”Vi har kommit underfund med väldigt mycket om oss själva. Det är ett uppsving för hela familjen”, säger Angelica. Foto: JONAS BILBERG

Prylgalningar, kreditslavar och plånboksnoviser – alla har fått smäll på fingrarna i vårens säsong av ”Lyxfällan”.

För Aftonbladet berättar de hur det gick när kamerorna stängdes av.

– Vi kommer aldrig mer att köpa en enda grej på kredit, säger nyblivna trebarnsmamman Angelica.

Som Aftonbladet avslöjade i går tar ekonomerna Patrick Grimlund och Magnus Hedberg över som programledare för ”Lyxfällan” efter Charlie Söderberg och Mathias Andersson.

För paret Rikard och Angelica blev ”Lyxfällan” en livsavgörande vändpunkt. Före programmet gick paret back en kvarts miljon per år.

– Det var en katastrof. Men sedan vi fick hjälp har allt gått jättebra. Vi är helt på banan, samarbetar och pratar. Matbudgeten, som var på 8 000 kronor tidigare, är nu 2 000 kronor i månaden, säger Angelica.

Goda förebilder

Bilar såldes, kreditkort klipptes, kronofogdeskulder löstes, och paret har lärt sig att ta gemensamt ansvar.

– Förut hade jag ångest hela tiden och ville inte ens öppna posten. Nu går vi igenom allt och pratar om varenda faktura, säger Rikard.

Mitt i allt väntade de dessutom barn. När programmet sändes hade familjen just kommit hem från BB med de nyfödda tvillingarna Nelly och Gabriel.

– Nu kan vi med gott samvete lära våra barn hur man hanterar pengar. Om man vill ha något – då får man spara, säger Angelica.

ARTIKELN HANDLAR OM