Han vann 1 miljon i fondtävlingen

Privatekonomi

Fondmiraklet Lars Eriksson delar med sig.

Lars Eriksson tog chansen, och blev miljonär i Swedbank och Sparbankernas succé Fondmästerskapen. Här delar han med sig av sina  bästa tips.

Den 18 februari avgjordes årets hetaste fondtävling.  Förstapriset - en miljon kronor. Lars Eriksson, 52, från Vällingby kammade hem storvinsten.

-        I början halkade jag efter och försökte hej vilt att hitta något spår. Rysslandsfonderna, som gick så bra, hade jag inte rätt på. Då handlade allt om att ta sig ikapp, jag trodde inte att jag skulle vinna, berättar Lars.

Kostnaden för att vara med i fondtävlingen var 100 kronor och  intresset var stort. Var och en av de tävlande fick 100 000 fiktiva kronor att välja fonder för i sin portfölj. Portföljen behövde innehålla minst  tre och max tio fonder. Den totala prissumman uppgick till 1 450 000  kronor i form av fondandelar i Swedbank Roburs Penningmarknadsfond. När Lars Eriksson hörde talas om tävlingen tvekade han inte att ställa upp. Men det såg mörkt ut i början av året.

-        Det vände när jag testade på råvarorna och de gick upp. Sedan, när allt började dyka, hade jag lite koll på guldet. Det var det jag vann på. Black Rock mining och Black Rock gold.

Vinnaren

I slutänden gick Lars Erikssons portfölj upp drygt 51%. Den blev alltså värd drygt 151 000 kronor. Lars vann Fondmästerskapen. Hans bästa tips för att lyckas med sitt fondsparande är att hela tiden säkra och ha koll på om det börjar bli oroligt på börsen.

-        Alla säger att man ska var iskall, men har du gjort en vinst, då är det enda du kan torska en ny vinst. Varför då inte ta hem allt?  Senare knaprar man en tusenlapp i taget, förklarar han.

Lars Eriksson jobbar som dataadministratör och gillar att spela på hästar. Det tror han har hjälpt honom att kunna spekulera på börsen.

-        Det handlar om taktiskt tänkande. Att förstå hur människor funderar. Hur kommer de att tipsa, säger han.

I framtiden kommer Lars Eriksson att fortsätta med fonder.

-        Det  gäller att följa med och att inte bli handlingsförlamad, avslutar den nyblivna miljonären.

Lina Thorén, Minimedia

ANNONS EXTERN LÄNK

Ansök om bolån och få ett erbjudande – samma ränta till alla

Hypoteket

Publisert:

Aftonbladet

/

Min ekonomi

/

Privatekonomi

ÄMNEN I ARTIKELN

Privatekonomi