Stora klädkedjan byter namn

MQ blir Marqet

Av: 

Nora Fernstedt

MQ

Klädkedjan MQ byter namn till Marqet och inleder ett samarbete med second hand-kedjan Myrorna.

Det skriver kedjan i ett pressmeddelande.

Klädkedjan MQ har sedan en tid genomgått ett stort förändringsarbete. Nu byter den namn till Marqet, skriver kedjan i ett pressmeddelande.

På torsdagen visade man upp det nya konceptet i sin första butik på Drottninggatan i Stockholm. Under kommande veckor öppnar Marqet även på Fredsgatan i Göteborg och på Emporia i Malmö.

MQ grundades 1957, då under namnet Detex. 1979 bytte kedjan namn till MAN och QVINNY. Sedan 1988 har företaget hetat MQ och nu är det alltså dags för nästa namnbyte.

ANNONS EXTERN LÄNK

Spara pengar tryggt och säkert med bästa sparkontot. Jämför här!

Compricer

Nästa år ska kedjans 119 butiker i Sverige göras om till konceptbutiker med det nya namnet. De startar även en e-handelssajt.

– Som konceptbutik kommer Marqet att utöka sortimentet med fler typer av produkter och tjänster för människor i dagens flexibla arbetsliv. Vi skapar en arena med tillfälliga samarbeten, fler inspirerande kollektioner och ett ännu större fokus på trender. Att vi gör detta över hela Sverige gör Marqet unikt, säger Ingvar Larsson, vd för Marqet.

Börjar sälja second hand

Kedjan skriver att de kommer att ha kvar sin kärnverksamhet men utöka sitt sortiment. En del av det nya är fokus på hållbarhet. De kommer bland annat att inleda ett samarbete med second hand-kedjan Myrorna.

– Myrorna kommer att finnas i tre av våra butiker till att börja med, där vi gemensamt väljer ut handplockade secondhandprodukter, som vi kommer att sälja. Och vi kommer också att hyra ut kläder i samarbete med Something Borrowed, säger vd:n Ingvar Larsson till Göteborgsposten.

Utöver att sälja second hand-kläder ska Marqet också erbjuda skräddartjänster och återvinning av kläder.

Black Friday 2019: Rea, erbjudanden och deals online - Aftonbladet
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

MQ

Second hand

AB Voice