Publicerad:
Uppdaterad:

Bostadspriserna fortsätter uppåt

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Bostadspriserna fortsätter att stiga, det gäller framför allt villor i Stockholm och Malmö. Arkivbild.
Foto: Erik Johansen/NTB/TT
Bostadspriserna fortsätter att stiga, det gäller framför allt villor i Stockholm och Malmö. Arkivbild.

Prisutvecklingen på bostadsmarknaden pekar tydligt uppåt. Halvvägs in i oktober märks fortsatta uppgångar i Stockholm och Göteborg.

I september steg bostadspriserna i riket som helhet med 1,1 procent, enligt mäklarfirman Valueguards så kallade Hox-index. Priserna på bostadsrätter steg 1,2 procent medan villapriserna i riket steg 1,0 procent.

De största prisökningarna märktes för villor i Stockholm och Malmö med uppgångar på 3,5 respektive 3,1 procent. Samtidigt steg priserna på bostadsrätter med 1,3 respektive 2,0 procent.

I Göteborg låg villapriserna stilla efter uppgången på fyra procent i augusti. Där steg bostadsrättspriserna med 1,1 procent i september.

"Coronapandemin har fått oss att lägga mer pengar i bostaden och såväl börsuppgång som förväntningar om låga räntor har drivit på efterfrågan och investeringsaptiten. Det här har gjort att vi fått se accelererande priser med nya rekordnoteringar så gott som varje vecka. Framför allt på villamarknaden där utbudet dessutom är lågt", säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfors Stockholm, i en kommentar.

Valueguards mätning halvvägs in i oktober visar att bostadsrättspriserna fortsätter öka i Sveriges två största städer. I Stockholm är prisuppgången 0,9 procent och i Göteborg 0,8 procent.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN