Så rustar Postnord inför hektiska julhelgen

Postnord: Roligaste tiden för oss

Av: 

Joanna Górecka

Fullpacket i december på hyllorna hos Postnord.
Fullpacket i december på hyllorna hos Postnord.

Julen 2020

Julkort, paket och en näthandel som ständigt slår rekord. Julhelgerna är årets mest hektiska period på Postnord och vissa år har postoperatören mötts av stark kritik när tiotusentals paket anmälts försvunna. Hur rustar man inför årets högtider?

– Det här är ju den roligaste tiden för oss, säger Maria Ibsén från Postnord.

Det blir ingen julefrid på Postnord. Som vanligt. Med en näthandel som slår försäljningsrekord jul efter jul får man snarare växla upp ordentligt inför  jul- och nyårshelgerna.

2017 haglade kritiken när nästan 18 000 inrikesmärkta pakter anmäldes försvunna. Men 2018 saknades de svarta rubrikerna. Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord säger att man inför 2019 års julhelg har utvecklat förra årets framgångsrecept.

– Vi såg i fjol att vi lyckades få bra snurr på paketen. Det som vi gjorde i fjol ska vi göra igen. I jul ska vi ha 100 fler postombud, 60 tillfälliga ombud under julen och drygt 3000 extra medarbetare i hela landet Så ser vi till att vi kan ta in extra transportkapacitet om det skulle behövas, vi kommer ha extra öppet på serviceställen och även på kundservice. Och så kör vi extra hemleveranser.

Maria Ibsén fortsätter:

– Det är viktigt i sammanhanget är att vi försöker ligga steget före och göra bra prognoser, förutspå hur mycket som kommer att ligga i rörelse de närmaste dygnen. 

  • Hur ska man då som göra, för att som mottagare av tänkta julklappar från näthandeln eller avsändare av kort och klappar, säkerställa att allt kommer fram i tid?

– Som mottagare kan man tänka på att vara ute i god tid när man beställer julklappar eller annat från e-handeln.  Slink in hos ombudet under lunchen istället för efter jobbet. Tänk också på att vara ute i god tid när du skickar. Packa grejerna ordentligt naturligtvis så att de kommer fram i bra skick.

Det här är ju den roligaste tiden för oss. De som jobbar med paketen och julkorten tycker ju att det är den roligaste tiden på året alla gör det de kan för att det ska bli så bra som möjligt.  Vi vet ju att det är julklappar vi hanterar, så vi gör vad vi kan det för att ska komma fram. 

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Nya bluffen – låtsades vara kurirtjänst från PostNord

ÄMNEN I ARTIKELN

Julen 2020

Postnord

Julklappsguide