Skandiabanken sänker boräntor

Publicerad:
Uppdaterad:

Räntesänkningen

Räntekriget är här på allvar efter Riksbankens chocksänkning.

Nu sänker även Skandiabanken och Länsförsäkringar sina boräntor.

Skandiakunder som har maximal rabatt får efter sänkningen en ränta på 1,55 procent.

I går drog flera banker ner sina boräntor, i spåren av Riksbankens historiska beslut att sänka reporäntan till noll. Störst förändring gjorde statliga SBAB, som bantade räntan på lån med tre månaders bindningstid med 0,20 procentenheter.
Nu sänker även Skandiabanken och Länsförsäkringar räntorna. På ett tremånaderslån dras listräntan ner med 0,15 respektive 0,14 procentenheter. Hos båda bankerna blir den nya räntan 2,20 procent.

0,65 i maxrabatt

Till skillnad från de andra bankerna redovisar Skandiabanken kundernas faktiska snittränta på sin hemsida. I nuläget uppgår den maximala rabatten till 0,65 procentenheter. Det innebär att Skandiabankens kunder kan få en rörlig ränta på 1,55 procent i nuläget.

Bra förhandlingsläge

Hur stor rabatt du kan få på ditt bolån avgörs av värdet på din bostad, lånets storlek och hur mycket du sparar. Om du inte har förhandlat om dina lån på länge är det ett gyllene tillfälle att göra det nu, enligt experter som Aftonbladet pratat med. Den låga styrräntan gör att bankernas marginaler har växt, samtidigt som de gör stora vinster.

Grafik: Så mycket billigare blir ditt lån

Så pressar du ner din boränta

Publicerad: