- Varje dag väntar nya äventyr på mig

MIN EKONOMI

Robert Sundholm, 23, är reseledare på Kanarieöarna

Foto: Lever sin dröm Robert Sundholm skulle kunna arbeta som reseledare för resten av sitt liv. I dag arbetar han på Ving och är just nu stationerad på Kanarieöarna.

MIN DAG PÅ JOBBET

Det här jobbet skulle jag kunna ha resten av livet. Det är helt fantastiskt. Tänk er att ha sol och värme för jämnan. Inte bara några månader på sommaren eller under en semesterresa på höstlovet.

I jobbet som reseledare har jag bott och arbetat i fem solsäkra länder på tre år. Och dessutom hunnit träffa kärleken i ett av dem.

En vanlig dag för mig här på Kanarieöarna börjar på ett av hotellen som jag jobbar för. Sedan samlar jag ihop mina kollegor och åker till flygplatsen för att ta emot alla förväntansfulla resenärer.

Jag brukar beskriva mitt jobb som att jag är det första resenärerna ser när de anländer och det sista de ser innan de åker hem. Därför försöker jag alltid att ge våra gäster minnen för livet.

Det bästa med jobbet är att få vara en del av det där fantastiska minnet som våra gäster förhoppningsvis tar med sig hem. Klyschigt - men sant. Tack vare­ alla människor vi möter och de olika arbetsuppgifterna du kan ha inom reseyrket är ingen dag den andra lik. Jag vaknar varje morgon med ett nytt äventyr framför mig och känner mig rikare som människa för varje person jag möter. Vi åker på utflykter, ser olika delar av världen och upplever främmande kulturer.

Jag lever drömmen. Som tolvåring åkte jag på en bussresa till Kroatien och ställde tusen frågor till reseledaren. Då tänkte jag att så där häftig skulle jag också bli. Någon som hade svaren på alla frågor och fick se världen. Så efter studenten var det dags att packa ner garderoben i en resväska och ge drömmen ett försök.

Sedan dess är jag fast och kommer nog aldrig att tröttna. Men det är klart att jag längtar hem ibland och på julafton tänker jag lite extra på familjen.

Men numera har jag min sambo här. Vi träffades för två år sedan när vi båda arbetade som reseledare i Egypten och har sedan dess rest runt och jobbat på samma destinationer. För oss blir resandet annorlunda då vi bor där andra semestrar. Vi har en vardag ihop här nu.

Berättat för Monica Karlstein

ARTIKELN HANDLAR OM