Skandia satsar på superränta

Nu ger sig ytterligare en aktör in i bolånekriget.
Skandia går på offensiven med en rörlig ränta på 1,09 procent.
Men då måste du flytta din tjänstepension till bolaget.

De senaste månaderna har nya aktörer skakat om rejält på bolånemarknaden, och samtliga bolåneförmedlare vässar nu sina erbjudanden.

Landshypotek Bank gick så sent som i tisdags ut och sänkte listräntorna på alla sina bolån. Lägst erbjudande: 1,09 procent för tre månaders bindningstid (rörlig ränta).

”Konkurrenskraftiga”

Nu kontrar Skandia – och erbjuder just 1,09 procent för rörliga bolån, samt för ett års bindningstid.

– Med en ränta ned till 1,09 procent erbjuder vi konkurrenskraftiga bolån för nya och befintliga kunder. En fjärdedel av befintliga bolånekunder hos Skandia kommer att få vår bästa ränta, 1,09 procent. Vi erbjuder en trygg och transparent lösning för många bolånetagare med tjänstepension i Skandia. Med det nya erbjudandet räknar vi med att nå ut till ännu fler, säger Frans Lindelöw, koncernchef på Skandia, i ett pressmeddelande.

Men den superlåga räntan erbjuds naturligtvis inte vem som helst. Dels krävs en belåningsgrad under 50 procent. Lånets storlek och ens privata sparande påverkar också, och kan väga upp för belåningsgraden.

Men framför allt krävs att man har sin tjänstepension hos Skandia.

– Vi lanserar ett väldigt förmånligt, tryggt och transparent erbjudande om man samlar sin tjänstepension och bolån hos oss på Skandia, säger säger Frans Lindelöw.

Experten varnar

Det är dock något man ska tänka igenom ordenligt, säger SvD:s privatekonomiredaktör Emmylou Tuvhag i Ekonomistudion:

– Generellt brukar man säga att det är ett stort ”no no” att flytta tjänstepensionen. Det beror på att kostnaderna ofta blir högre än du tänkt dig från början. Det är svårt att räkna på och förstå på egen hand vad konsekvenserna kan bli.

Däremot är det alldeles oavsett läge att se över sitt bolån, anser hon.

– Se dig om, ta inte den vanliga banken bara för att det bekvämt. Jämför alternativen och se vem som är beredd att ge dig den bästa bolåneräntan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu