Trodde han skulle dö – techmiljardären berättar

Av: 

Maria-Elena Zelaya

Henrik Persson Ekdahl
Henrik Persson Ekdahl

Cancer

Techmiljardären Henrik Persson Ekdahl diagnostiserades med elakartad tumör i en av luftvägarna.

Länge berättade han inte för någon i tron om att han inte skulle hinna fylla 40, idag berättar han för Breakit om den tuffa tiden.

För två år sedan fick Henrik Persson Ekdahl, känd framgångsrik techmiljardär med bolag som Betsafe och Investoo group, veta att han hade cancer. Efter en lång period med ständig huvudvärk besökte han läkaren i tron att värken handlade om sömnbrist och resor.

– Jag har aldrig varit sjuk. Dricker väldigt lite, tränar regelbundet och har aldrig rökt eller snusat. Men min fru reagerade på att jag ofta klagade över huvudvärk, säger han till Breakit.

Cancerbeskedet

Läkarens besked lät inte vänta sig, en cysta hittades i hans vänstra luftväg, men testerna såg bra ut, det skulle räcka med en operation under sommaren 2017.

– Jag kom tillbaka snabbt och det var nog ingen som riktigt såg något avbräck, utöver de bolag jag är väldigt involverad i, och jag berättade bara för ett fåtal personer, säger Henrik Persson Ekdahl.

Men den stundande glädjen skulle visa sig inte bli långvarig. Efter julledigheten visade en uppföljande kontroll att operationen inte varit nog.

– Jag hade en elakartad tumör i en av mina luftvägar. Det var då det blev verkligt, men jag delade inte med mig av samtalet till någon på flera veckor, inte till min familj eller någon, säger han.

Destruktiva tankar

I samband med den nya informationen fick han Henrik Persson Ekdahl rådet att förbereda sig på det värsta. Han skrev ett testamente till sina barn och valde att trappa ner med jobbet, för att istället spendera mer tid med sina nära.

– Det var otroligt jobbigt som 39-åring att skriva testamente till sina barn när vi just börjat vår livs resa tillsammans.

Först veckan innan den andra operationen insåg han vad som höll på ske med honom och hans kropp.

– Jag började tänka att jag skulle missa barnens första dejt och deras student. De tankarna är otroligt destruktiva, säger han.

Cancern hade visat sig vara i ett tidigt stadie och opererbar, idag är han friskförklarad och förutom att han kommer behöva gå på regelbundna kontroller så kan han leva som vanligt igen.

I ett instagraminlägg berättar han om kampen och de nya perspektiv han fått på vägen.

En resa som föralltid kommer förändra hur jag hanterar min tid, familj, kollegor och underbara vänner", skriver han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Peter, 46, blev kär för första gången – fick skulder på en miljon

ÄMNEN I ARTIKELN

Cancer

Sjukvård

Vård & omsorg

Depression