Här är fynden du fortfarande kan göra på Expert

Av: Mikael Stengård

Publicerad:

Nu sänker konkursdrabbade bolaget priserna sänks ännu mer

Rea på upp till 50 procent Simon Saravia, 37, passade i går på att fynda ett ­dataspel och ett modem till sin Samsung Galaxy. Kompisen Rodrigo Rozas, 37, köpte ett bredband och en kamera.
Foto: Carolina Byrmo
Rea på upp till 50 procent Simon Saravia, 37, passade i går på att fynda ett ­dataspel och ett modem till sin Samsung Galaxy. Kompisen Rodrigo Rozas, 37, köpte ett bredband och en kamera.

Experts konkursrea förra veckan blev en fyndsuccé.

Och nu sänker elek­tronikkedjan priserna ­ännu mer – delar av ­sortimentet reas ut till 50 procent.

– Det finns fortfarande många klipp att göra, ­säger Aftonbladets ­prylexpert Peter ­Pettersson.

I fredags startade elektronikkedjan Expert sin stora rea efter konkursen några dagar tidigare. Intresset var enormt och kunderna köade i flera timmar för att komma in i butikerna.

En del varor var nedsatta med 30 procent och många nöjda konsumenter hittade flera fynd.

Men nu tar Expert rean ett steg längre och sänker priserna ännu mer. Stora delar av sortimentet reas ut till 50 procent.

– Mitt mål är att tömma butikerna på sina kvarvarande lager så fort som möjligt, säger konkursförvaltaren Michael Levin.

Varor värda 200 milj

Under rean förra veckan sålde Expert prylar för 100 miljoner kronor. Nu finns det varor kvar till ett värde av 200 miljoner kronor – så fynden du kan göra är många.

Aftonbladets prylexpert vet vad du ska hålla ögonen på denna gång.

– Det du kan leta ­efter är de lite mindre tv-apparaterna, de under 32 tum. Såna försvinner inte lika fort och är ofta inte ­lika prisvärda som de större tv-­apparaterna är hos Experts konkurrenter.

Andra varor han tipsar om är datortillbehör som skrivare och skärmar, samt vitvaror.

Kostar som hyrfilm

– Tvättmaskiner, kylar och frysar finns främst på de lite större Expertbutikerna. Där bör man kunna göra många klipp.

Även filmer och datorspel går det att göra många fynd på. Du kan exempelvis hitta en ny film för samma pris som det kostar att hyra den ett dygn.

”Allt ska bort”

För några kunder blev förra veckans rea dock en besvikelse. En del butiker hade redan sålt slut sina varor, och kunder som hade köat länge möttes av tomma hyllor.

– Jag beklagar detta, men jag kan samtidigt konstatera att det bara var i ett par butiker detta hände, där det dessutom varit utförsäljning redan innan konkursen, säger Michael ­Levin.

Och för de butiker som har varor kvar kan ­ rean bli ännu högre om ­dagar.

– Vi ska sälja ut allt, så det är inte omöjligt att det kommer ytterligare rabatter efter hand.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN