ABB

ABB draglok på stigande börs

Handeln med ABB:s aktie har återupptagits

avTT

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Uppåt på börsen. Arkivbild.

Stockholmsbörsen stiger i onsdagshandeln.
Handeln med verkstadsjätten ABB:s aktie har återupptagits efter ett tidigare stopp.

Strax efter 12 har OMXS-index stigit 1,0 procent till 546,5.

Det är i linje med utvecklingen på de ledande europeiska börserna. På Londonbörsen är handeln dock något mer avvaktande. Där stiger börsen runt 0,7 procent efter att tidigare ha pendlat kring nollan sedan beskedet om att det ska hållas en förtroendeomröstning gällande premiärminister Theresa May.

Handeln med verkstadsjätten ABB stoppades under en dryg timme på förmiddagen, men har nu återupptagits och uppgången ligger kvar nära tre procent.

Stoppet kom efter uppgifter om att bolaget närmar sig en försäljning av affärsområdet Power Grids. ABB har bekräftat att man för diskussioner med Hitachi men att det inte är säkert att någon affär blir av.

Gruvjätten Boliden går upp 2,3 procent, telekomjätten Ericsson lyfter 2,2 procent och byggjätten Skanska stiger 2,0 procent.

Klädkedjan H&M är den största förloraren på storbolagslistan, ned 3,6 procent. Klädjätten Inditex som bland annat äger Zara rapporterade lägre försäljning än väntat och aktien rasar.

Flera detaljhandelsföretag pustar ut efter e-handelsjätten Amazons besked som innebär att det ännu inte är dags för någon svensk Amazon-sajt. Clas Ohlson och Qliro, som äger Nelly och CDON, stiger med drygt två procent.

ARTIKELN HANDLAR OM

ABB