Flera banker sänker sina bolåneräntor

Av: Karolina Strömbäck Horney

Publicerad:
Uppdaterad:

Räntekriget fortsätter. Skandia är sist ut av de stora bankerna att sänka sina boräntor.

SEB och Swedbank gör ytterligare en sänkning.

Foto: Skandiabanken sänker sina boräntor.

Efter att Riksbanken sänkt styrräntan till historiskt låga minus 0,10 procent startade ett räntekrig mellan bankerna.

En efter en sänkte boräntorna.

Skandia är sist ut av de stora att sänka. Räntorna justeras ned med mellan 0,07 och 0,15 procentenheter. Tremånadersräntan landar på 2,10 procent och den ettåriga på 2,08 procent. Mest sänks tre- och femårsräntorna. Ändringarna gäller från och med i morgon, torsdag.

Gör ny sänkning

SEB sänkte boräntorna förra veckan, nu sänks de igen. Tremånadersäntan justeras ned med 0,05 procentenheter till 2,10 procent. Den ettåriga landar på 2,07 procent efter en sänkning med 0,04 procentenheter. Den tvååriga sänks lika mycket. Övriga räntor justeras ned med mellan 0,12 och 0,18 procentenheter.

Även Swedbank gör en ny justering av sina boräntor. Tremånadersräntan sänks med 0,04 procentenheter och hamnar på samma nivå, 2,10 procent. De längre räntorna, tre till tio år, sänks med mellan 0,06 och 0,15 procentenheter, det skriver Dagens Industri.

Pruta på räntan

Bolåntagare bör dock inte nöja sig med listräntan även om den blir lägre. Den som inte förhandlar om sin boränta kan förlora flera tusenlappar per år, det visar en uträkning som Aftonbladet Min Ekonomi tidigare gjort. Så se till att pruta!

Skandiabanken är hittills den enda banken som öppet visar vilken rabatt kunderna kan få. Rabatten baseras bland annat på hur mycket man lånar, belåningsgrad och hur mycket man kan tänka sig att månadsspara hos banken.

Publicerad:

LÄS VIDARE