Bygghandelskedjan Cheapy läggs ned

Av: 

Matilda Rangborg

Privatekonomi

Bygghandelskedjan Cheapy läggs ned, enligt uppgifter till Aftonbladet. Företaget driver 31 butiker runt om i landet och ca 160 anställda berörs av beskedet.

I tuff konkurrens med flera stora andra bygghandelskedjor har Cheapy under en längre tid kämpat i motvind, samtidigt som man expanderat kraftigt. Under 2013 öppnade företaget åtta nya butiker runt om i Sverige. Enligt uppgifter till Aftonbladet upphör nu  Cheapy både som kedja och varumärke. Företaget ägs av det danska bolaget DT Group som beskrivs som den största distributören av byggmaterial i Norden.

De flesta behåller jobbet

Men trots det dystra beskedet om nedläggning, innebär det inte att alla anställda får se sig om efter ett annat arbete. Av Cheapys 31 butiker övertags elva butiker av bygghandelskedjan Beijer, som också ägs av danska DT Group. Dessutom kommer kedjan Jem & Fix att överta arton av Cheapys butiker. För de anställda i butikerna i Halmstad och Ljungby, och på företagets huvudkontor, ser det värre ut. Där kommer verksamheten att upphöra snarast. Något exakt datum är ännu inte satt.

Aftonbladet har sökt företagsledningen men ännu inte kunnat få någon kommentar.

ANNONS

Vill du se över ditt elavtal? Jämför priser nu och hitta det bästa för dig!

Extern länk från Compricer

Jämför här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Privatekonomi