Musk vill se bevis om Twitters fejkkonton

Av:  TT-AP-AFP

Elon Musk. Arkivbild.
Elon Musk. Arkivbild.

Teslagrundaren Elon Musk kräver bevis för att andelen spam- och fejkkonton på Twitter är under 5 procent, som Twitter hävdat i sin rapportering. Annars går han inte vidare med sitt bud på företaget, värderat till 44 miljarder dollar (cirka 440 miljarder kronor).

I ett inlägg på Twitter skriver Elon Musk att andelen kan vara 20 procent spam- och fejkkonton och att hans bud förutsätter att Twitters SEC-rapportering är korrekt.

Budet från Musk värderar Twitter till 54:20 dollar per aktie, vilket kan jämföras med en kurs på 36:51 dollar. Det stora gapet avspeglar ett utbrett tvivel på marknaden om att Musk kommer att genomföra affären.

De nya inläggen på Twitter från Musk kommer sedan Twitters vd Paraj Agrawal upprepat att 5 procent av Twitters konton är fejk. Musk svarade först på det inlägget med en bajsemoji, och ifrågasatte sedan hur annonsörer i så fall kan veta vad de får för sina pengar.

Elon Musk meddelade i fredags att han pausar sitt planerade uppköp av Twitter med hänvisning till vad han beskriver som oklarheter om andelen spam- och fejkkonton på sociala medierplattformen, och att han inväntar en kartläggning av andelen.

Så kallade bots – som automatiskt skickar ut meddelanden – är för närvarande tillåtna på Twitter. Däremot tillåter Twitter inte spam-robotar.

Publisert:

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu