Tar bort streamning–tjänsten på Smart-tv

Populära streamingtjänsten Viaplay släcker ner sin app till vissa tv-apparater i augusti.

Anledningen: Kritik från kunderna.

– Vi har aldrig varit helt nöjda med kvaliteten, säger Flora Waardahl, pr-ansvarig på Viaplay.

Viaplay har under flera år funnits som en app till Samsungs storsäljande smart-tv-apparater. Nu drar man in tjänsten för Samsungs äldre smart-tv-modeller. Funktionen har stundtals varit utskälld i olika forum på nätet.

Kritik från kunder

Och kritiken från kunderna är en av anledningarna till att man nu drar in appen – men bara för tv-modeller tillverkade 2010.

– Vi har fått in mycket mail om att det är fel på appen. Vi har tyvärr inte möjlighet att åtgärda detta. I grund och botten vill inte att våra kunder ska vara missnöjda med vår tjänst. Dessutom stödjer Samsung 2010 inte nästa generations streamingformat (Smooth Streaming) som ger en betydligt bättre bild och mindre buffring, säger Flora Waardahl.

Hur många kunder besparingen drabbar vill man inte berätta.

Kamp om sportpublik

Streamingtjänsterna Cmore och Viaplay slåss om svensk tv-sportpublik. Cmore visar med sin play-tjänst bland annat allsvenskan i fotboll och elitserien i ishockey. Viaplay, som ägs av MTG, sänder exempelvis Premier League och NHL. Cmore play går inte att se via någon app på smart-tv, men väl via datorer och surfplattor. Till skillnad från Viaplay måste man ha ett digital-tv-abonnemang för att få tillgång till Cmores play-tjänst.

Publisert:

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu

ÄMNEN I ARTIKELN