Uppgifter: Metro läggs ned

Av:  TT

Tidningen och nyhetstjänsten Metro ska läggas ned, uppger medarbetare för SVT:s Kulturnyheterna.

– Vissa grät. 24 år har tidningen funnits, nu finns den inte längre. Det är tråkigt så klart, säger en medarbetare till SVT.

Personalen ska ha informerats om beslutet under fredagen, men enligt uppgifterna ska det inte offentliggöras förrän på måndag.

Beslutet innebär att den återstående nyhetsredaktionen och säljavdelningen förlorar sina jobb. På nyhetsredaktionen rör det sig om runt tio personer. Syskonsajterna Metro mode och Metro jobb ska dock fortsätta sin verksamhet, enligt SVT.

Metro har varit svårt krisdrabbad en längre tid och dragits med mångmiljonskulder till en mängd bolag.

Tidningen Metro läggs ned, enligt uppgifter till SVT. Arkivbild.
Tidningen Metro läggs ned, enligt uppgifter till SVT. Arkivbild.

Investmenbolaget Custos, då ägt av finansmannen Mats Qviberg, köpte tidningen Metros nordiska del från Kinnevik under februari 2017.

Mats Qviberg sålde sedan Custos för en krona till Christen Ager-Hanssen i maj 2017. Ager-Hanssen sade efter köpet att han var beredd att sälja Metro.

I mars 2019 slog Kronofogden till mot tidningen. Samma månad rapporterades att anställda gick utan lön, och papperstidningen slutade tryckas. En företagsrekonstruktion begärdes hos Stockholms tingsrätt.

I juni började personal sägas upp och Metro i Göteborg och Malmö samt sommartidningen Metropol lades ned.

TT har sökt Metro för en kommentar.

PODD: Det kan trigga igång en ny finanskris – experten orolig för världsläget

I podden Aftonbladet Daily pratar vi om finanskriser, och frågar oss om en ny krasch väntar runt hörnet. Gäst i podden är Lars Magnusson, professor i ekonomisk historia.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN