Här är dyraste gatorna i landet

Av: 

Stefan Hesserud Persson

På Östermalm i Stockholm finns några av landets mest exklusiva adresser.
På Östermalm i Stockholm finns några av landets mest exklusiva adresser.

Bostadspriser

16 miljoner kronor. Så mycket får du i snitt betala för att bo på Sveriges mest exklusiva gata. Det visar en sammanställning från Fastighetsbyrån av landets dyraste adresser.

Trots att bostadsmarknaden börjat svalna av är det fortfarande hiskeligt dyrt att köpa en bostad på någon av landets mest exklusiva gator. Det visar Fastighetsbyråns sammanställning, som bygger på försäljningar de senaste två åren.

Skillnaden: 13 miljoner

Heta adresser finns i alla län, men prisskillnaderna är enorma. Sveriges dyraste gata är Thaliavägen i Stockholmsförorten Bromma, där husen sålts för i snitt 16 miljoner kronor. Det ska jämföras med Blekinges gräddhylla Scoutvägen i Karlskrona, där snittpriset ligger på knappt 3,2 miljoner kronor.

– Vi har sett en avmattning i stora delar av landet den senaste tiden och även något sjunkande priser på vissa orter. Dock brukar efterfrågan på de absolut mest attraktiva adresserna på olika orter vara relativt konstant. Bostäder blir sällan till salu på dessa adresser och när de väl kommer ut på marknaden finns det en köpstark grupp som väntar, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån, i en kommentar.

Bromma dominerar

På listan över högst slutpriser dominerar Bromma med fem av de tio dyraste adresserna. Östermalm, Täby, Lidingö och Danderyd letar sig också in på listan över områden med de dyraste gatorna.

– Bromma är ett attraktivt område med absolut närhet till Stockholms innerstad. Bra kommunikationer, bra skolor, Mälaren och vacker natur är de största anledningarna till att Bromma toppar prisstatistiken, säger Pär Gunnarsson, fastighetsmäklare och franchisetagare på Fastighetsbyrån Bromma.

Tittar man istället på kvadratmeterpriser är Östermalm i särklass mest exklusivt. För en våning på ambassadstäta Floragatan får du hosta upp knappt 123 000 kronor per kvadratmeter. På Skepparegatan i Karlskrona, den dyraste adressen i det billigaste länet, ligger snittpriset på knappt 27 000 kronor.

ANNONS

Du är värd en bra boränta! Jämför bolån och hitta den bästa räntan för dig.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Oväntade uppstickaren – 18 miljoner kr i snitt

ÄMNEN I ARTIKELN

Bostadspriser

Bostadsmarknad

Fastighetsbyrån

Bromma

Östermalm