Välbärgade erbjuds lyxkarantän i Schweiz

Av: TT

Publicerad:
Coronavirusutbrottet har slagit hårt mot turistindustrin i Schweiz. Arkivbild.
Foto: Jean-Christophe Bott/AP/TT
Coronavirusutbrottet har slagit hårt mot turistindustrin i Schweiz. Arkivbild.

Coronakrisen har fått den globala hotell- och turistindustrin att mer eller mindre kollapsa. Men vissa företag har lyckats hitta en nisch som håller dem flytande.

Det schweiziska företaget Le Bijou, som hyr ut lyxlägenheter, riktar sig nu till välbärgade kunder som vill ha det särskilt bekvämt under tiden i karantän. Företaget erbjuder tillägg såsom leverans av matvaror eller hämtmat till dörren, läkarbesök och virustest på rummet.

I slutet av februari började plötsligt de vanliga formerna av bokningar minska snabbt när utländska turister inte längre anlände i samma utsträckning, berättar Le Bijous vd Alexander Hubner. Samtidigt började andra bokningar göras för ovanligt långa tidsperioder – två veckor eller längre.

– Vi insåg att vi behövde erbjuda en ny tjänst och anpassa oss så fort som möjligt, så då började vi erbjuda de här karantänslägenheterna, säger Hubner.

Det är inte vem som helst som kan checka in i lägenheterna. Vanligtvis kostar de upp till 2 000 schweizisk franc (närmare 21 000 kronor) natten att hyra, även om Hubner säger att han pressat priset för karantänslägenheterna.

Publicerad: