Intersport stänger tolv butiker

Av: Gustaf Tronarp

Publicerad:
Uppdaterad:

Intersport bommar igen tolv butiker i Sverige.

Orsaken är att efterfrågan har dykt i coronasmittans spår.

– Det mest smärtsamma i detta är att vi inte kommer att kunna behålla all personal, säger vd:n Marcus Wibergh.

Den krisande sportkedjan Intersport ansökte om rekonstruktion i april. Nu står det klart att tolv butiker, de flesta i Stockholmsområdet, kommer att stängas.

Koncernens vd Marcus Wibergh uppger att vikande lönsamhet ligger bakom.

– Sedan har vi inte riktigt nått fram så som vi hade för avsikt med hyrorna heller, säger han till Göteborgs-Posten.

Tufft med hyran

I augusti meddelade rekonstruktören Nils Åberg att minst tio butiker var bortom räddning. Nu har alltså ytterligare två adderats till den skaran.

Höga hyror är en viktig orsak till nedstängningarna, enligt bolaget.

– På de här platserna har vi inte lyckats få till flexibla hyresnivåer som kan parera ett minskat antal kunder, säger Marcus Wibergh till Aftonbladet.

Stänger sex butiker i Stockholm

Intersport har omkring 100 butiker i Sverige. Av dem som ska stängas ligger sex i Stockholmstrakten. Närmare bestämt är det Kungens kurva, Sickla, Fältöversten, Västermalmsgallerian och Märsta som får klara sig utan sportkedjan. Dessutom blir bara en av två butiker på Drottninggatan kvar.

I Göteborg bommar Intersport igen på Avenyn. Därutöver är sagan all för centrumbutikerna i Kristianstad, Karlstad, Borås och Varberg samt köpstället i gallerian Avion i Umeå.

– Vi kommer att se över vårt butiksutbud även efter att rekonstruktionen är färdig. Detaljhandeln befinner sig i en transformation, och vi måste anpassa oss till de nya villkoren.

Hur många som kommer att tvingas lämna företaget är inte klart.

– Vi försöker få till omplaceringar, men i de fall då det inte går kommer vi tyvärr behöva säga upp personal, säger Marcus Wibergh.

Marcus Wibergh är vd för butikskedjan Intersport som drabbats hårt av det tuffa ekonomiska läget i och med coronapandemin.
Foto: TT / Pressbild
Marcus Wibergh är vd för butikskedjan Intersport som drabbats hårt av det tuffa ekonomiska läget i och med coronapandemin.
Publicerad:

LÄS VIDARE