Trots krisen – Gekås storsatsar och bygger ut

Av: Benjamin Ekroth

Publicerad:

Gekås i Ullared laddar för livet efter coronakrisen.

Snart invigs en ny jätteavdelning som ska locka fler besökare i framtiden.

– Jag tänker ett, två år framåt. Livet kommer på något sätt att återgå till det normala, säger vd:n Boris Lennerhov.

Gekås i Ullared är inget undantag i coronakrisen, även här har försäljning och intäkter rasat under våren. Men under sommaren har det återhämtat sig något, enligt vd:n Boris Lennerhov:

– Normalt får vi ha 7 500 kunder men nu fick vi sätta en gräns vid 3 500. Så är det fortfarande. Förra året kom nästan 3 500 bussar till Ullared, men nu kommer nästan ingen.

Samtidigt har man på Gekås klarat smittan bra utan ett enda coronafall bland 1 500 anställda, enligt Boris Lennerhov.

Satsar på nytt

Nu, mitt i krisen, väljer varuhuset att inviga en ny jättesatsning: 3 000 kvadratmeter kläder och utrustning för sport- och friluftsliv.

– Vi frågade oss ”Ska vi verkligen satsa alla dessa pengar på detta nu, när vi inte vet någonting?” Men då tänkte vi att framtiden är ändå framtiden. Utvecklar man inte en verksamhet så börjar man ju stänga den, säger Boris Lennerhov.

Han tror att allt kommer att vända när samhället börjar återgå till ett normalläge.

– Det är en dag i taget. Läget är som det är. Men någonstans tar ju också coronakrisen slut. Tillvaron blir aldrig som den har varit och beteenden hos människor kommer ju att förändras.

Vad tänker du på då?

– Det blir fler som är försiktiga och undviker platser med många människor. Sen finns det alltid ett uppdämt behov av att göra saker, men då åker man kanske inte utomlands, säger Boris Lennerhov och fortsätter:

– Vad gör man då? Jo, då åker man till Ullared och shoppar, badar i tunna, äter, går på krogshow och tycker det är jättebra. Gör vi bara rätt saker så är jag inte så orolig för framtiden, för Gekås.

Vd Boris Lennerhov satsar på framtiden på Gekås – trots den tuffa våren 2020.
Foto: Gekås/TT
Vd Boris Lennerhov satsar på framtiden på Gekås – trots den tuffa våren 2020.
Foto: Thomas Johansson/TT
Coronapandemin stoppar inte Gekås utbyggnadsplaner. Arkivbild.

Publicerad:

LÄS VIDARE