H&M: Inga krav på att erbjuda provision

Av: 

Sara Milstead

H&M, Hennes & Mauritz

H&M hävdar att företaget inte har någon skyldighet att erbjuda provision. Kommunikationschef Johanna Roos försvarar i ett mejl till Aftonbladet företagets beslut:

”I detaljhandelsavtalet finns det inga krav på att arbetsgivare ska erbjuda provision till sina medarbetare. Men detta är dock någonting som vi på H&M Sverige har valt att göra under många år, vilket vi är relativt unika med i branschen. På H&M innebär provisionssystemet en möjlighet att kunna motivera, engagera och involvera våra medarbetare i det dagliga arbetet och vi är stolta att kunna erbjuda den här förmånen till våra medarbetare i butik i Sverige.

H&M: Vi har inga krav på att erbjuda provision.

Vi vill ge alla våra butiksmedarbetare en bättre möjlighet att påverka provisionen och därför har vi tagit fram ett nytt provisionssystem som börjar gälla från och med den 1 december.”

På frågan om vad H&M säger till de anställda som får se sin inkomst sänkt lagom till jul svarar hon:

”Självklart är det viktigt för oss att lyssna in våra medarbetares feedback och ta till oss av den då det är en viktig del av utvärderingen av den nya provisionssystemet.

Jag vill också förtydliga att detta inte kommer innebära att man som butiksanställd förlorar flera tusen kronor per månad.”

ANNONS

Få en bättre ränta på ditt bolån med Compricer. Jämför bolån här!

Extern länk från Compricer

Läs mer

Publisert:

LÄS VIDARE

Kraven för ditt bolån – så mycket får du låna

ÄMNEN I ARTIKELN

H&M, Hennes & Mauritz